Ajaleht tõdeb, et juriidilisest keeruka ning poliitilisest pingetest kantud kaasuses saavutatav kokkulepe võib Ida-Euroopa ning Balti riikidele pettumuse valmistada, sest viimased soovisid Gazpromi karmi kohtlemist.

Euroopa Liidu konkurentsivolinik Margrethe Vestager lausus, et soovib gaasituru konkurentsivõimelisemaks muutmiseks „tulevikku vaatavat lahendust“, mitte mineviku tegude eest karistust.

„Me usume, et Gazprom on pühendumus tagab konkurentsivõimelise hinnaga gaasivoo Kesk- ja Ida-Euroopasse,“ kinnitas ta.

Kogu konkurentsimenetlus algas 2011. aastal ning keskendus Gazpromi konkurentsireegleid rikkuvale käitumisele Bulgaarias, Tšehhis, Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Ungaris ja Slovakkias ehk riikides, kus Venemaa gaasimonopoli kõrval oli teisi pakkujaid raske leida.

Kui Euroopa Komisjon pakkumise vastu võtab, tähendab see, et Gazprom pääseb trahvist. See valmistab teise riikide seas tõsise pettumuse Poolale, mille suhted Euroopa liiduga on juba niigi pingestunud.
Vestager kinnitas, et tema otsuses ei mängi poliitilised kaalutlused mingit rolli. „Seaduste rakendamine tuleb poliitikast lahus hoida,“ lausus ta.

Gazprom soovib küsimuse kiiresti ja vaikselt lahendada, sest ettevõttel on Brüsselis käimas mitmeid vaidlusi, mis on peamiselt põhjustatud idapoolsete liikmesriikide väidetest, et gaasifirmal on liiga suur turujõud.