Jaguar Land Rover palus Briti valitsuselt rahalist abi, palvet toetasid ka ametiühingud, kinnitades, et autotootjal läheb abi vaja "lähemate päevade jooksul", kirjutas BBC.

Briti parlamendi ülemkojas valitsevat tööerakonda esindav parun Kumar Bhattacharyya on mõista andnud, et valitsuses on juttu olnud 667 miljoni naelasest (11,13 miljardi kroonisest) laenupaketist Jaguarile.

Kuid ettevõtlusminister lord Mandelson andis teada, et riik võib anda laenu üksnes viimases hädas, ning soovitas India magnaadile Ratan Tatale kuuluval Tata Groupil, mis on Jaguari emaettevõte, leida omi vahendeid raskuste ületamiseks. "Valitsus ei saa olla nendel tingimustel olla palvete esimene adressaat," ütles lord Mandelson.

Ka Briti valitsusjuht Gordon Brown on öelnud, et 15 000 töötajaga Jaguaril pole riigi abi loota.

Tata ostis Jaguari ja Land Roveri tänavu USA autotootjalt Fordilt, kes oma äri parasjagu ümber korraldab, ning liitis kaks tugeva brändiga tootjat üheks ettevõtteks. Tata grupi omanikule Ratan Tatale, kes on üks maailma rikkamaid mehi, kuulub lisaks India ja üleilmse autotööstuse tõusvale tähele Tata Motorsile ka tema vanaisa rajatud Taj Mahal Tower & Palace'i hotell Mumbais, millest sai hiljuti terrorirünnakute sihtmärk. 

Tänavu jaanuaris esitles Tata Motors oma uut üliodavat pereautot Nano, millest on loodetud üleilmset müügihitti, kuid isegi Tata Motors, üks India paremaid ettevõtteid, ei suuda praegu leida oma kavade teoks tegemiseks piisavalt kapitali, kirjutas Economist. Tagasilööke on Tata Motorsile andnud ka vaidlus ühe uue autotehase maa üle Indias, mis on tehase avamist edasi lükanud.