"Finantskriisi õppetund on, et kapitalism ja vabaturusüsteem vajavad paremat regulatsiooni," tõdes varem investeerimispanga UBS asepresidendi kohal olnud Pawle Briti ajalehele Daily Telegraph. "Finantskriisi põhjustes pole süüdi mitte pankurid ega investorid, vaid tarbimiskultuur, kus indiviidid laenasid rohkem kui nende võimed lubasid."
Pawle taunis Inglise kardinali Cormac Murphy-O’Connori varasemat avaldust, milles kirikupea väitis, et kapitalism suri aastal 2008, nagu kommunism suri varem.
Kardinal oli teinud oma avalduse Claridges peetud neljakäigulisel õhtusöögil, kus viibis arvukalt ärimehi. Paljud ärimehed olid kardinali avaldusest solvunud, kuna nad annetavad suuri summasid heategevuseks.
"Kapitalism pole surnud," teatas kardinali pressiesindaja täna lühikeses ametlikus avalduses. "Adam Smith on surnud, aga kapitalism on täies elujõus."


"Ma loodan tõesti, et kapitalism pole surnud, aga ma loodan, et kapitalismi väärkohtlemine on surnud," märkis miljardär ja autoteenindusettevõtte Kwik-Fit omanik Tom Farmer. "Me vajame kapitalismi, sest see aitab saavutada rikkust. Vale on vaid see, kuidas rikkus on saavutatud."
"Me ei tohiks unustada, et turumajandus on loodud vähearenenud Lääne majandusmudelite õitsengu perioodil, aga ka uute mudelite tekkimisel viimase 50 aasta jooksul," lisas Pawle.
"Kapitalismil on olnud langusi varem ja tuleb ka edaspidi," märkis majanduspoliitika analüütik Steve Hughes.
Õhtusöögi korraldamise eesmärgiks oli saada ärimeestelt 8 miljonit naela piiskoppide töö tõhustamiseks.