Streigi poolt hääletas lõviosa ametiühingusse kuuluvatest stjuaarditest ja stjuardessidest. Nende pahameele põhjuseks on kahjumis BA juhtkonna katsed kärpida liinidel töötavate reisisaatjate arvu ja palku.

Kavandatava streigi toimumise täpne algus ja kestvus otsustatakse 25. veebruaril toimuval ametiühingute liikmete lisanõupidamisel. Lisaks on teatatud kavatsusest korraldada ka 4. aprillil algavate lihavõttepühade ajal streik, mis on briti turistide seas menukas puhkuste aeg.

Suure tõenäosusega kestab streik üle kümne päeva. Ametiühingu juhatuse sõnul on nad valmis pidama British Airwaysi juhtkonnaga läbirääkimisi ja vastutuleku puhul streiki ära jätma.

Samal ajal asus lennufirma rutakalt pilootidele ja teistele firmatöötajatele stjuuardikohustusi õpetama, et nad saaksid vajadusel streikijaid asendada.

Ametiühingud ja BA on juba pikka aega vaielnud lennufirma säästuplaani üle. Kavas on muuhulgas 1700 töötaja koondamine, palkade külmutamine ja madalama palga maksmine uutele töötajatele. Pikkadel lendudel vähendati reisisaatjate arvu 15lt 14ni.

British Airways teatas septembris, et ettevõtte poole aasta kahjum oli 230 miljonit eurot (3,6 miljardit krooni) ja käive langes 14 protsenti.