Ettevõtete teatel hakkavad British Telecomi BT Wireless ja Deutsche Telekomi T-Mobile linnapiirkondades jagama baasjaamasid, maste ja antenne.

BT kavatseb tehingu abil järgneva 10 aastaga investeeringute arvelt kokku hoida 2 miljardit eurot. Deutsche Telekom loodab säästa umbes 30 protsenti võrkude ehitamise kuludest Saksamaal ja Suurbritannias. See peaks kokku andma umbes 3 miljardi eurose säästu. Mõlema firma teatel peaks võrkude jagamine hoidma kokku ka tegevuskulusid.

BT teatel on võimalik, firma sõlmib võrkude jagamise lepingu veel mõne Euroopa telekomifirmaga. Deutsche Telekomil vähemalt Suurbritannias ja Saksamaal kellegi teisega sarnast lepingut sõlmida pole kavas.

Peale seda, kui Saksamaa järelevalveorganisatsioon RegTP lubas eelmisel nädalal telekomifirmadel infrastruktuuri jagada, prognoosisid mõned analüütikud, et operaatorid saavad nii ehituskulude arvelt kokku hoida kuni 14 miljardit eurot.

Ka Saksamaal läbi Group 3G nimelise konsortsiumi (milles osaleb ka Soome Sonera) kolmanda põlvkonna mobiilside litsentsi omav Hispaania operaator Telefonica on teatanud, et kavatseb alustada läbirääkimisi infrastruktuuri jagamise üle.

BT aktsia kerkis peale uudise avaldamist Londoni börsil 2% 434 pennini, ning Deutsche Telekom tõusis Frakfurtis 2,4% 24,35 eurole.