Vaid üks kümnest alla 35-aastasest keskmist palga teenivast inimesest saab endale 2025. aastal kinnisvara omamist lubada, hoiatas mõttekoda. Kinnisvara hinnad aina tõusevad ja see muudab kinnisvara omamise järjest kaugemaks unistuseks. Juba täna omab kinnisvara Suurbritannias vaid 10 protsenti 16-34 aastastest ja see number on poole võrra kukkunud võrreldes 1998. aastaga, vahendab Daily Mail.

Resolution Foundationi peaökonomist Matt Whittaker nentis, et kui keskmise või sellest veidi madalama sissetulekuga inimesel kulub täna 22 aastat, et koguda raha isegi esimeseks sissemakseks, siis 90-ndate keskel kulus samal ühiskonnagrupil selleks vaid 3 aastat.

Whittaker näeb lahendust Suurbritannia valitsuses, kes peaks toetama noori oma kinnisvara soetamisel. "Kui me tahame, et tööl käivad pered suudaksid endale kinnisvara osta, peab valitsus hakkama eluasemeprobleemiga tegelema. Tänased toetused (nt Help to Buy programm) toetavad reaalselt väga väheseid - peamiselt neid, kes suudaksid tulevikus kinnisvararedelil ise ülespoole ronida."