BRSi teatel kirjutasid lepingule alla BRSi juhatuse aseesimees Guido Sammelselg ja juhatuse liige Earl Currie ning raudteelaste poolt uus raudteelaste ametiühingu esimees Jolan Sevtsov ja vedurimeeste ametiühinguliidu esimees Tõnu Väät.

Väädi sõnul oli huvi taoline kokkulepe sõlmida mõlemal poolel. “Me kõik saame hästi aru, et erastamise järel Eesti Raudteel toimuvad muutused puudutavad paljuski raudteel töötavaid inimesi. Tänane kokkulepe loobki kirjalikult fikseeritud aluse tulevase Eesti Raudtee omaniku ja ametiühingute suheteks, mis tänaseni on olnud pilvitud,” märkis Väät.

Väädi sõnul said raudteelaste ametiühingud kinnituse BRS omanike tausta kohta ka möödunud nädalal toimunud Soome vedurimeeste aastakonverentsil, kus osalesid külalised mitmetest riikidest.

“Meile kinnitati, et BRS suuraktsionärid Jarvis Rail ja Edward Burkhardt on rahvusvahelises raudteemaailmas usaldusväärsed nimed ning meil valitsevad selle koostöö suhtes suured ootused. BRS Eesti aktsionäridega on meil juba varsemast ajast olnud korralik dialoog,” lisas Väät.

BRSi juhatuse liige Earl Currie on töötanud üle 40 aasta erinevates USA ja Kanada raudteefirmades teiste seas ka CSX Transportationi asepresidendina.