"Kreeka majanduslik olukord on järsult halvenenud ja usaldus Kreeka juhtide otsustavuse kohta on kahanenud. Referendum raskendas olukorda veelgi, viies pankade sulgemiseni ning kapitalikontrollideni," nentis Rõivas.

Peaministri sõnul kulutas referendum väärtuslikku aega ning usaldust. Samas pidi Kreeka valitsus mitmed sammud, millele ta ise kutsus referendumil ei ütlema, paar päeva hiljem ikkagi parlamendile heakskiitmiseks esitama.

"Enamus kreeklasi soovib eurot ning suurem osa parlamendist toetas reformiettepanekuid. Tänaste kohtumiste eesmärk on näha, kas Kreeka valitsus on valmis nii kodus kui Euroopas tegema kõik ja rohkemgi, et see läbi läheks. Käes on otsustav hetk," ütles peaminister.

"Euroopa Liit on alati valmis oma liikmeid aitama ja me arutame ka täna Kreeka abistamist väga tõsiselt ja vastutustundlikult. Kuid peamine vastutus on praegu Kreekal," lisas ta.

Rõivase sõnul ei ole Kreeka riigijuhtidel enam aega ning euroalasse jäämiseks vajalikes reformides tuleb kokkuleppele jõuda.

Euroala rahandusministrid ei jõudnud eile toimunud kohtumisel kokkulepet ei saavutanud, arutelu jätkub täna.

Peaminister Rõivas peaks naasma Eestisse täna hilisõhtul.