Praegu Paldiskist Kapellskäri sõitev Baltic Scandinavian Lines (BSL) laiendab tegevust Eestist välja ja avab vähem kui kahe nädala pärast liini Kesk-Rootsis asuva Härnösandi ja Soome sadamalinna Kaskineni vahel. Esialgu hakkab liini teenindama parvlaev Gute, mis renditakse koos meeskonnaga Rootsi firmalt Rederi AB Gotland.

“Liini avamise taga peitub Kesk-Rootsi piirkonna ettevõtete huvi. Oma tooteid tahavad üle lahe transportida sealsed suured paberi- ja puidutööstusettevõtted,” sõnas BSL-i juhataja Peeter Ojasaar. Tulevaste klientidena nähakse ka Norra ja Venemaa vahel kaupa vedavaid firmasid.

“Kunagi üks firma tegutses samal liinil, ent läks pankrotti. Praegu sõidetakse seal aga tunduvalt põhja poolt. Kindlasti ei ole eesmärgiks kohe suurt tulu teenida, vaid vaatame seda liini pikast ajast lähtuvalt,” kõneles Ojasaar.

Ligi 140 meetrit pikk ja 64 kajutikohaga mootorlaev Gute hakkab sõitma kuus korda nädalas. Sama alus on teenindanud ka Paldiski-Kapellskäri liini.

“Kokku kestab reis kaheksa tundi. Lisaks sellele, et juhid saavad ennast merel välja puhata, aitab aeglane sõit ka kütusekulusid optimeerida,” selgitas Ojasaar.

BSL kuulub aprillist AS-ile Merktrans, mis omakorda on Aleksei Tšuletsi ning Aleksandr Nakonetšnõi firma Tintrade tütarettevõte. Kütuseärimeestena tuntud Tšulets ja Nakonetšnõi on ka Paldiski põhjasadama peremehed.

Peeter Ojasaare sõnul ongi BSL-i laienemise taga ettevõtte uute omanike ambitsioonid ja sidemed. “Eks plaane on veelgi, aga neist praegu veel ei räägiks,” ütles ta.