2016. aastal Megastari laeval maailma esimese nn ujuva Burger Kingi restorani avanud Tallink omandas sel nädalal sõlmitud lepingu alusel söögiketi frantsiisiõigused Balti riikides. Ettevõtte teate kohaselt avatakse järgnevatel aastatel Burger Kingi restorane Eestis, Lätis ja Leedus ning Tallinkile kuulub iga avatud restorani litsents 20 aasta vältel. Esimesed söögikohad Eestis on plaanis avada juba sel talvel.

Kuhu esimesed kiirtoidukohad täpsemalt tulevad, Tallink veel ei ütle. "Anname seda infot lähiajal. Esimene restoran sel talvel tuleb kindlasti Eestisse ja pikemas perspektiivis on meil kavas avada Baltikumis kokku rohkem kui 50 restorani," ütles Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link.

Esimene söögikoht avatakse Tallinnas eeldatavalt tänavu talvel ning Lätis ja Leedus 2020. aasta esimeses pooles. Burger Kingide avamisega loob Tallink Grupp kolmes Balti riigis kokku ligikaudu 800 uut töökohta.

1954. aastal asutatud Burger King on maailma suuruselt teine hamburgerirestoranide kett. Maailmas on üle 17 000 Burger Kingi restorani enam kui 100 riigis. Peaaegu kõik restoranid on iseseisvad, frantsiisilepingu alusel töötavad toitlustuskohad, millest paljud on olnud pereärid juba aastakümneid.

Burger Kingi nn lipulaevaks võib pidada üsna suurt hamburgerit nimega Whopper.