USA riiklik transpordiregulaator Surface Transportation Board teatas reedel, et lubab raudteefirmadel ühineda, kuna see ei kahjusta konkurentsiolukorda ning ei too kaasa negatiivseid keskkonnamõjusid.

Burkhardt on Wisconsin Centrali üks suurimaid eraisikutest aktsionäre, talle kuulub ligi 3,51 miljonit ettevõtte aktsiat. Canadian National on teinud WCTC aktsionäridele ülevõtmispakkumise tasemel 17,15 USA dollarit aktsia kohta, seega teeniks Burkhardt kõigi oma aktsiate müügi korral 60,17 miljonit dollarit ehk ligi 1,03 miljardit krooni.

Burkhardtile kuulub Eesti Raudtee erastanud BRS-is firma Rail World kaudu 25,5 protsendiline osalus. BRS tasus kokkulepitud tähtajaks, 31. augustiks, Eesti Raudtee 66 protsendi aktsiate eest miljard krooni.

Eesti Raudtee ostu pidi esialgu osaliselt finantseerima pankade sündikaat, millesse kuulusid Hansapank, Swedbank ja EBRD, kuid juuli lõpus teatasid Hansapank ja Swedbank oma loobumisest ning EBRD lükkas laenu andmise üle otsustamise edasi.

Pankade äralangemise tõttu pidi BRS, mille osanikud on võrdselt 25,5 protsendiga Rail World ja Briti Jarvis International, 44 protsendiga Ganiger Invest ning viie protsendiga USA Railroad Development Corporation, kogu ostusumma ise tasuma.