•• Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadus näeb rahapesu ja terrorismi rahastamise põhjendatud kahtluse korral ühe meetmena ette võimalust kahtlane tehing peatada. Kiiresti ja operatiivselt saab kehtestada konto kasutamise piirangu. See ei ole karistus, vaid kuritegu tõkestav abinõu. Rahapesu ja terrorikuriteo rahastamine on rasked kuriteod.

•• Vaadates seadusest täpsemalt, mis õieti on terrorikuritegu, võime näha, et see määratlus hõlmab laia tegevuste ringi. Muu hulgas kuulub terrorikuritegude alla ka rahvusvahelise julgeoleku vastase, isikuvastase, elu või tervist ohustava keskkonnavastase või üldohtliku kuriteo toimepanemine, samuti vara ebaseaduslik hõivamine või olulises ulatuses rikkumine või hävitamine või selliste tegude toimepanemisega ähvardamine, kui see on toime pandud eesmärgiga sundida riiki või rahvusvahelist organisatsiooni midagi tegema või tegemata jätma.

•• Samas ei pruugi ka mõned muud kuriteod, näiteks massiliste korratuste ajal olulises ulatuses vara hävitamine, rüüstamine või rikkumine, isikute varale tekitatud kahju osas terrorikuriteost erineda. Võib-olla tasuks seadusandjal seadustes resoluutsemalt ette näha just erinevaid tõkestavaid meetmeid. Näiteks ka korratustele või vara lõhkumisele õhutavate üleskutsete autorite või neid järgivate isikute kontode kasutamise piiramist ja vara kiiret aresti. Seda just eesmärgiga tagada hilisemaks kahju hüvitamiseks vara olemasolu. Tõsi, praegu jääb küll vastuseta küsimus, kas teadmine, et jalalöök Hugo Bossi kaupluse aknasse tähendab kohe oma konto kasutamise võimalusest ilmajäämist, vähendanuks lööjate indu.