Kui aasta tagasi oli madalaim rendihind 6,5 eurot ruutmeetri kohta kuus, siis praegu on madalaim hind tõusnud 8-9 euroni ruutmeetri kohta kuus. Eriti suur nõudlus on aga A-klassi büroohoonete pindadele, kus hetkel on vakantsete pindade saadavus minimaalne. Pindade vähesuse ja tõusnud üürihinna tõttu prognoosib Colliers, et 2013. aastal lisandub südalinna piirkonda vähemalt 10 000 ruutmeetri mahus uusi büroopindasid.

Kaubanduspindade turul jätkub laienemistrend, eriti väljaspool Tallinna. „Praegusel hetkel planeerivad laienemist Astri Keskus Narvas ja Lõunakeskus Tartus, mis oma eelmise juurdeehituse alles paar aastat tagasi avas. Kaubanduskeskuste laienemine näitab, et jaekaubandusturg terves Eestis on jätkuvalt peamiselt kaubanduskeskustele orienteeritud. Mitmekesisuse huvides tuleks uutele pindadele leida rohkem erinevatest valdkondadest rentnikke, praegusel hetkel kipub pakutav valik olema liiga üksluine,“ kommenteeris Colliersi investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno.

Tööstussektor on endiselt väga aktiivne. Kuna sobiva kinnisvara leidmise protsess on aeganõudev ja keeruline, siis toimub üürilepingute sõlmimine või tehingute tegemine mõningase viivitusega. Colliersi poolt eelnevalt tehtud prognoosi kohaselt on praegu tööstussektori turul ruumi kvaliteetsete pindade spekulatiivseks arendamiseks.

„Colliersi poolt antud varasem hinnang, et investeeringute kogumaht moodustab 2011. aastal 200 miljonit eurot, paistab paika pidavat ning käesolevat aastat võib seega kinnisvarainvesteeringute mahu seisukohast nimetada üheks lähiajaloo parimaks. Tõenäoliselt jääb investeerimisturg aktiivseks ka järgmisel aastal, kuna turule ilmuvad uued investeerimisobjektid. Samas aga sunnib kvaliteetsete kinnisvaraobjektide vähesus investoreid ka väljaspool Tallinna ringi vaatama,“ sõnas Tinno.