Ritsberg tõdes, et nemad ei vaadanud eilset täiendavate rangemate piirangute kehtestamist ärevusega, vaid ootasid, et riik võtab selge seisukoha ka ühistranspordi osas.

Pärast eilset pressikonverentsi, kus nii peaminister Jüri Ratas ning viroloog Irja Lutsar kinnitasid, et inimesed ei peaks kogunema ning inimeste vahe peaks olema 2 meetrit ning üle kahe inimese koguneda ei tohi, ootas ka bussifirma otsust, et ajutiselt tuleb ka linnadevaheline bussi- ning rongiliiklus peatada.

„Kuna selget otsust ei tulnud, siis teeme valitsusele ettepaneku, et ajutiselt, vähemalt eriolukorra lõpuni seikuks ka linnadevaheline ühistransport. Seda lähtuvalt Eesti rahva tervisest,“ lausus Ritsberg. Ritsbergi sõnul piiratakse niimoodi viiruse levikut ning nemad oleksid selleks valmis.

Ritsbergi sõnul ei peatuks selle otsusega näiteks nende gruppi kuuluva Cargobussi linnadevaheline pakivedu. „Cargobuss kasutab ka mikrobusse ja väiksemaid kaubikuid pakiveoks. Cargobussi tööd reisliikluse peatamine raskendaks, kuid ei peataks,“ kinnitas Ritsberg.

Kui valitsus bussiliikluse seiskaks, siis esialgu suudaks ettevõte massilistest koondamistest hoiduda, sest nad arvestavad töötukassa abipaketiga. „Isegi kui bussid seisvad, siis ei tähenda see, et me ei saaks bussijuhtidele garanteerida elamisväärset sissetulekut,“ kinnitas Ritsberg.

Koroonaviiruse tõttu on osadel liinidel sõitjate arv kukkunud kuni 90%. Trend on jätkuv ning reisijate arv jätkuvalt väheneb.
Ritsberg märkis, et nad soovivad valitsust kutsuda üles ka dialoogile, mis praegu on puudulik, et arutada, mis juhtub pärast eriolukorra lõppu, kuidas siis saaks linnadevahelise ühistranspordi uuesti toimima.
Valitsuse poolne toetus võib selleks olla üks variantidest, aga see ei ole Ritsbergi kinnitusel dialoogi põhieesmärk.