Eestis kümne maakonna ning Tartu ja Pärnu linna bussiliine teenindav GoBus kavatseb alanud aastal investeerida uute busside soetamisse 150 miljonit krooni, bussiliine opereeriv ATKO Grupp on teatanud plaanist investeerida tänavu bussidesse 100 miljonit krooni, TAK plaanib kahe aasta jooksul osta busse koguhinnaga üle 200 miljoni krooni.

GoBus uuendas bussiparki ka kogu möödunud aasta vältel. Selle aasta esimesel päeval vahetas firma aga välja kogu GoBus Valga bussipargi ning Valgamaast sai eesti esimene maakond, kus reisijaid teenindavad vaid uued bussid, teatas GoBus.

"Kokku saab AS-i GoBus Valga regioon kasutada 19 uut bussi, " ütles GoBusi juhatuse esimees Aivo Pärn. „Kümme neist on tuliuued Tšehhis toodetud SOR-tüüpi bussid, kõigi õlejäänud busside vanus on alla ühe aasta.”

Viis Scania-tüüpi autobussi on toodetud 2006. aastal, kuid veidi juba sõitnud. Samuti hakkavad valgamaalasi teenindama neli Mercedes-Benz-tüüpi väikebussi, mis on ka 2006. aastal toodetud, kuid seni teistes regioonides kasutusel olnud. Ülejäänud aasta jooksul ostetavad uued bussid tulevad kasutusele kõikides GoBusi regioonides.

ATKO plaanib esmajoones uuendada bussiparki Harju- ja Järvamaal.
TAK on teatanud, et ostab kahe aasta jooksul 65 Scania omnilink tüüpi linnaliinibussi kogu hinnaga 218 miljonit krooni. 65 bussist jõuavad 40 Tallinnasse selle aasta suveks ning ülejäänud -10 lühikest ja 15 liigendbussi - 2008. aastal.