Võru abilinnapea Jüri Johanson ütles Võrumaa Teatajale, et riigihangete amet küll tühistas linnavalitsuse korralduse, mis jättis Atko Gruppi kuuluva ASi Harjumaa Liinid pakkumise kvalifitseerimata, kuid ei võtnud seisukohta, kas ettevõtte tehtud pakkumine vastas nõuetele, mis linnavalitsus riigihankekonkursi tarvis oli kehtestanud.

Nüüd tuleb ära oodata 30 päeva pikkune vaidlustuste esitamise aeg. See saab ümber veebruari alguses. Kui teised konkursil osalevad ettevõtted riigihangete ameti otsust ei vaidlusta, tuleb linnavalitsusel konkursiga uuele ringile minna. Kui AS Sebe vaidlustab omakorda riigihangete ameti otsuse, siis kogu protsess venib veelgi.

Kui aga riigihangete ameti otsus jääb jõusse ja Harjumaa Liinide pakkumine kvalifitseerub, tehakse mõned konkursi protseduurid uuesti ja hinnatakse ka Harjumaa Liinide pakkumise vastavust konkursi tingimustele nn hinnavoorus, kuhu jõudsid aktsiaseltsid Marsuut ja Sebe, kellest viimane tegi odavaima pakkumise.

Graafikujärgne veomaht on Võrus tänavu 238 948 kilomeetrit, tuleval aastal 52 kilomeetrit pikem. Kahe aasta reisijateveo eest küsis AS Sebe dotatsiooniraha kokku 4,3 miljonit krooni.