Transpordi ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson ütles Päevaleht Online'ile, et bussijuhid on tõesti otsustanud välja kuulutada üle-Eestilise streigi.

Streigi algusajaks on määratud 11. detsember kell 21.00, mil kõik bussijuhid lõpetavad oma töö. Streigi pikkus on täna täpsustamisel.

Peterson sõnul on streigi tähtaeg meelega pikk, et nii tööandjad kui valitsus jõuaksid astuda vajalikke samme probleemide lahendamiseks.
 
Üle-Eestilise streigi täpne ulatus selgub hiljemalt 26. novembriks, kui esitatakse tööandjatele ametlikud streigiteated. Tõenäoliselt rakendab ametiühing laieneva streigi taktikat.
 
Bussijuhid nõavad tööandjailt üleriigilise palgaleppe sõlmimist põhitasuga mitte alla 45 krooni tunnis. Juhid taotlevad lepingus ka kõigi teiste transporditöötajate alampalga tõstmist.
 
Bussijuhid moodustasid suuremate bussiettevõtete juhtidest ka üheksaliikmelise streigikomitee, mida juhib transpordi ametiühingu Lõuna-Eesti koordinaator Aare Kübarsepp.
 
Eelmisel teisipäeval korraldasid transpordi ametiühingu GoBus osakonnad tunniajase hoiatustreigi, millega nõudsid läbirääkimiste alustamist oma ettevõttes ning vähemalt 10-kroonist põhitasu tõusu.