17. aprillile on plaanitud pikett ka Tallinnas Balti jaamas.

Transpordi ametiühingu juhatuse aseesimehe Jaan-Hendrik Toomeli sõnul on värske kollektiivleping koos palgatõusu ja töörahuga ametiühingul aasta alguses sõlmitud Tallinna Linnatranspordi aktsiaseltsis, AS-is Sebe ja OÜ-s Eesti Buss ning palgakõnelused on täna pooleli GoBusi ja ATKO ettevõtetes. Toomel lisas, et homsetele pikettidele tuleb toetust avaldama ka teiste ettevõtete bussijuhte.

"Kui alapakkumiste tegemine bussihangetel jätkub, ei suuda tööandjad enam oma töötajate töötasusid hoida, rääkimata nende tõstmisest," rääkis TranspordiaAmetiühingu bussijuhtide sektsiooni koordinaator Aare Kübarsepp, põhjendades palgatõusu hädavajalikkust ühistranspordi kvaliteedi jätkusuutlikkuse seisukohast.

"Seepärast on meie selge sõnum bussihangetel pakkumiste tegijatele endiselt, et uue vedaja juures peab palk tänasest kindlasti suurem olema ning seda kõigis Eesti maakondades," rõhutas Kübarsepp ja lisas, et hangetele ei tohiks asja olla ka nn skeemitajatel, kes ei oska või ei taha korrektselt arvestada töötajate töötunde ja -koormust.

Ametiühing valmistab ka ette esimesi kohtuasju bussijuhtidele saamata jäänud hüvede välja nõudmiseks, kuna ametiühingu hinnangul ei ole käsunduslepingute sõlmimine bussijuhtidele vastavuses töö sisu ja iseloomuga.