Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja asetäitja Karin Pärmann ütles, et nad said eelmise nädala algul advokaadibüroolt Tark & Co teabenõude, milles küsiti, millal linnavalitsust informeeriti sellest, et Pärnu ATP kaasaktsionär AS Maiben on oma aktsiad müünud, kirjutab Pärnu Postimees.

“Meie jaoks oli see üllatus. Kui hakkasime asja uurima, selgus, et väärtpaberite keskregistris oli juba 7. juunil tehtud kanne aktsiate omaniku vahetuse kohta ning Maibeni asemel oli saanud aktsiate omanikuks AS Tarbus,” rääkis Pärmann reedel toimetusele.

Et linnavalitsuse korraldatud aktsiate müügi avalik enampakkumine leidis aset 8. juunil, siis oli Maiben oma kavatsusest linnale teatamata müünud aktsiad päev enne oksjoni toimumist. Ometi tuletas oksjonile tulnud Maibeni esindaja osalenutele meelde kaasaktsionäri ostueesõigust.

Pärmann leidis, et oma tehingust linnale teatamata jätmise puhul käitus kaasaktsionär ebasoliidselt.

Neljapäeval sõlmis linnavalitsus oksjonil ainsa pakkujana 11 miljoni kroonise alghinnaga võitjaks tulnud aktsiaseltsiga Trandemark notariaalse müügilepingu.

Linnalt aktsiad omandanud ASi Trandemark juhatuse liige Martin Krupp ütles, et ta ei saa sündinut kommenteerida, kuni pole näinud Maibeni ja Tarbusi aktsiate müügilepingut. Krupp ei välistanud, et kui tingimused on soodsad, võib Trandemark omandada kogu aktsiapaki.

Maibenile kuulus 48,61 protsenti Pärnu ATP aktsiatest, linna omanduses oli 51,39 protsenti.