Samuti kerkib seaduses kuni 2020. aastani sätestatud aktsiisimäärade järsu tõusu valguses küsimus Eesti ettevõtluskeskkonna investorisõbralikkusest, selle vastavusest rahvusvahelistele headele tavadele ning välisinvestorite õiguspärasele ootusele.

„Seni on Eesti tuntud kui investoritele stabiilse ärikliimaga maa,“ kirjutati pöördumises. „Seetõttu on kurb näha, et uus valitsus plaanib 14 kuu jooksul tõsta õllele ja siidrile aktsiisi enam kui kaks korda. Varem on Eesti parlament vormistanud seaduseks kuni 2020. aastani igal aastal 10 protsendise aktsiisimaksu tõusu. Tööstusharu on teinud investeerimisotsused eeldades, et Eesti riik tegutseb vastavalt neile seadustele.“

Kirjas hoiatati, et saadakse aru vajadusest suurenda riigieelarvet, kuid praegune väljapakutud maksutõus ei ole tasakaalus.

„Väljapakutud aktsiisimäärade muudatused tekitavad meie tehtud ja tulevaste investeeringute osas muret,“ kirjutasid allakirjutanud.

A. Le Coqi ja Saku Õlletehase omanikud pakkusid välja, et võiks kohtuda peaministriga, et arutada ja selgitada olukorra tõsidust.