Ühine ettevõtmine sai alguse möödunud aasta kevadel, kui vennad Ivo ja Alo Lillepea ja nende koolivend Jürgen Järvik Helsingi maratoniks valmistusid. See oli neile esmakordne taoline katsumus, mistõttu tehti nelja kuu jooksul igal õhtul trenni ja kujundati vastastikku oma arusaamu elust. Kuni maratonipäeva eelõhtul sündis otsus alustada kinnisvaraprojektiga. Kokku pandi sisse kapital 30 miljonit krooni, mis jaguneb võrdselt nelja osaniku vahel. Lisaks andis oma panuse poiste kooliõde Paide keskkooli päevilt Carmen Kass. Maraton ise toimus möödunud aasta 2. augustil. Oktoobris alustas firma OÜ Kvaliteetvara aktiivset tegevust. Ja tänaseks on valmis esimesed paarismajad Viimsis Soosepa elurajoonis.

“Olen otsustanud investeerida headesse ideedesse, kuid ennekõike inimestesse,” ütles Kass, lisades, et tiheda töögraafiku tõttu pole tal võimalik aktiivselt firma igapäevases arengus osaleda, ent ta omab selle käekäigust pidevat ülevaadet. “Pean tunnistama, et tulemustega olen väga rahul,” sõnas ta.

Peale Kassi on Kvaliteetvara seltskonnast avalikkusele lähemalt tuttav Alo Lillepea, Hansapanga endine äripanganduse juht, kes juba mõned aastad tegeleb sama valdkonnaga investeerimispangas LHV. “31.–42. kilomeeter olid mu viimase kümne aasta kõige õnnelikumad hetked,” meenutas Lillepea oma maratoniponnistust, millest uus ettevõtmine koorus.

Hansapangale omase kvaliteediga üritab ta lüüa nüüd kinnisvaraturul, rajades Eestisse ja Balti riikidesse ühepereelamuid ja ridamaju. Firma eesmärk on olla järgneva viie aasta jooksul elamuarenduse osas suur turuosaline Eestis ja kõigis Balti riikides, luues kahe-kolme aastaga 500 uut eluaset, neist 200 Eestis.

Ka Kvaliteetvara turundusjuht on Hansapangast, äripanganduse endine kliendihaldur Tanel Peeters. Koos vendade Lillepeade ja Jürgen Järvikuga juhib ta ligi kümne töötajaga meeskonda, kes tegeleb City Plaza uues tornmajas asuvas büroos projektidega ideest kuni turunduse ja müügini. Praegu on töös peale Viimisis asuva Soosepa rajoonid Tabasalus ja Jüris. Riias on arendamisel Maskavase ja Pinki rajoonid. Vilniuses on käsil meeskonna loomine.