Käekotid 20 000, püksid-jakid 10 000–20 000, naiste nahkjakk 64 000 – tegemist on Tallinna kõige kallima moekauplusega. “Järgmine nädal tulevad maonahast kleidid ja jakid, mis maksavad veelgi rohkem,” ütleb kaupluse juhataja Anne-Ly Lindmäe.

Ettevõtte omanikeks on Jaan Tamm ja Kutty Kass, kes on Carmen Kassi vend. Pole aga saladus, et supermodell on ka ise ettevõtmisega lähedalt seotud. Õigused Gianfranco Ferré Eestisse toomiseks saadigi tänu temale. Teist sellist poodi ei ole Skandinaavias ega Baltimaades ning isegi nii suur riik nagu Türgi ootab juba viis aastat Gianfranco Ferré kaupluse avamisõigust.

Tallinna kauplus pidi esialgu uksed avama detsembri keskpaigas enne jõule, kuid viimasele ajale tüüpiliselt venis seoses ehituse hilinemisega ka Gianfranco Ferré poe avamine kuu aega hilisemaks.

Ülirikkad kliendid

Kaubanduse mõttes kõige keerulisem aeg, kuid kaupluse juhataja Anne-Ly Lindmäe ütleb, et neil on isegi üllatavalt hästi läinud. Tegu on ikkagi kallite nisˇitoodetega, mida sesoonsus ehk vähem mõjutab. Esialgsed vaatlused ütlevad, et 99% klientidest on venelased ja kuuluvad kõik klassi “ülirikkad”.

Eestis on Carmen Kass ärinaisena tuntust kogunud eelkõige kinnisvaraarenduses. Mõni aasta tagasi kirjutasid ajalehed, et Kassi raha Eestisse tooja ning kinnisvaraarendusse paigutaja on Jürgen Järvik, vana tuttav Paide ajast.

Praegu on Järvik süüdistatav keerulises kohtuasjas, kus juttu on samuti kinnisvaraärist ja võõra vara omastamisest. Kass ise on osalenud protsessil tunnistajana.

Viimane ettevõtmine, millesse supermodell aga investeeris, on aasta alguses käima läinud SMS-laenuäri Creditmarketi nime all.


Ferré surm ajab hinnad üles

•• Eelmise aasta juunis surnud Gianfranco Ferré oli Itaalia moekunstnik, kes sai kuulsaks nii omanimelise tootesarja kaudu kui ka Christian Diori kauaaegse peakunstnikuna.

•• Praegu müügil olev 2008. aasta kevadsuvine kollektsioon on viimane, mille disainis Gianfranco Ferré ise. Sisuliselt tähendab see, et allahindlust neile riietele oodata ei maksa.

•• Mis saab aga Gianfranco Ferré moeliinist edasi, on alles lahtine. Alguses võeti uueks peadisaineriks endine Nina Ricci loovjuht Lars Nilsson, kuid äsja, veebruari alguses, pärast kõigest viie kuu pikkust tööaega, lasti rootslane lahti.