Pankrotihaldur Terje Eipre ütles BNS-le, et võlausaldajad kaitsesid osaliselt Agrohiminvesti nõude 11,7 miljoni krooni osas, töötajate nõuded 8,7 miljoni krooni eest, OÜ Tehnikaelu 2,8 miljoni kroonise nõude ning väiksemaid nõudeid kogumahus ligi miljon krooni

Agrohiminvest esitas 12,1 miljoni kroonise nõude, aga halduri hinnangul oli seal dollarikurss valesti arvestatud.

Eipre märkis, et kaitstud nõuetest 82 kuulusid töötajatele.

Esmesel võlanõuete kaitsmise koosolekul septembris jäi kaitsmata Ceosili suurima võlausaldaja Thomson Trading Ltd 41 miljoni kroonine nõue.

Samuti ei tunnistanud võlausaldajad Krediidipanga pandiga tagatud 17,6 miljoni kroonist, eraisik Rein Otsasoni 13 miljoni kroonist ja OÜ Seikanter 5,3 miljoni kroonist nõuet

Esmaspäeval lisandus kaitsmata nõuetele Eipre sõnul ka maksuameti 7,4 miljoni kroonine nõue. Ta märkis, et maksuameti nõude alusel algatati pankrot ja see kajastus ka Ceosili bilansis.

"Maksuamet kaebab võlausaldajate otsuse kindlasti edasi," lisas ta.

Eipre ütles, et pankrotiprotsess jätkub kohtuvaidlustega ja nende kestust on raske hinnata.

Ceosili vara on Harjumaal Maardus olev rendilepinguga koormatud tootmiskompleks, mille pankrotihaldur pani enampakkumisele alghinnaga kümme miljonit krooni. Vara müük on peatatud.

Eipre sõnul on võlgnik vaidlustanud kohtus pankrotiotsuse ning kohtuistung on 23. novembril. Ta möönis, et Ceosili vara saab siiski müüa alles peale kohtuvaidluste lõppu.

Ceosili pankrotiprotsessi algatas tänavu 2. juunil maksuamet üle seitsme miljoni kroonise nõude alusel.

Ceosil pankrotistus, kuna ettevõttel oli raskusi toodangu realiseerimisega.

Eesti Fosforiidile, Venemaa firmale Agrohiminvest ning Jugoslaavia ettevõtetele kulunud Ceosili keemitööstus oli 1995. aastal 406 miljoni krooniga suuremate välisinvesteeringute saajate edetabeli eesotsas.