Vaatamata jõulistele sammudele ei suutnud Chrysler siiski vältida pankrotimenetlust ning täna kuulutas Ameerika Ühendriikide president Barack Obama välja Chrysleri pankroti vastavalt paragrahv üheteistkümnele, teatas Silberauto.

Antud paragrahvi sisuks on pakkuda ettevõttele kohtu kaitse all aega reorganiseerida oma tegevus enne kreeditoride finantsnõuete esitamist. Paragrahv võimaldab jätkata igapäevast põhitegevust ning lubab efektiivselt, kuid kontrollitult 30-60 päeva jooksul müüa Chrysleri põhivarad, sh. tehased, sisseseaded, brändid ja lepingud uuele ettevõttele.

Chrysleri juht Bob Nardelli kommenteeris otsust järgmiselt: “Selline partnerlus muudab meid tugevate konkurentsieelistega vitaalseks uueks ettevõtteks. See annab võimaluse teenindada meie kliente ja edasimüüjaid paremini koos laiema, konkurentsivõimelisema ja keskkonnasõbralikuma sortimendiga. Uue ettevõtte eelisteks on veel ka tehnoloogiline koostöö ja tugev rahvusvaheline jaotusvõrk. Ma tahan personaalselt kinnitada, et uus ettevõte toodab ja teenindab kvaliteettooteid tuntud kaubamärkide Jeep, Chrysler, Dodge ja Mopar all. Chrysleri töötajad jätkavad uues ettevõttes ning meie jaotusvõrk pakub endiselt head ja kliendisõbralikku teenindust koos kõikide tootjagarantiidega nii müügi kui teeninduse poolel. ”

AS Silberauto näeb positiivsena antud ühinemisprotsessis, et USA valitsus on andnud kõikidele Chrysleri endistele ja praegustele klientidele oma kinnituse, et tagatakse vahendid tõrgeteta igapäevase äritegevuse jätkumiseks, sh. sõidukite garantiinõuete täitmiseks, varuosade tarneks ning jaemüügivõrgu töö operatiivseks toimimiseks.