Tehingu tulemusel parandab Cisco oma positsiooni väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele (VKE) suunatud toodete turul ning võimaldab edaspidi pakkuda spetsiaalselt sellele segmendile mõeldud unifitseeritud lahendusi, teatas ettevõte Eesti esindus.
Cisco Eesti juhi Endo Viirese sõnul võimaldab Cisco ja WebExi ühendamine tuua turule veelgi tõhusamaid ja ökonoomsemaid lahendusi, mis aitavad viia ärisuhtluse uuele tasandile.

“WebExi tehnoloogia ja teenustevalik täiendavad Cisco juhtivat rolli unifitseeritud sidelahenduste turul. WebExi unikaalne ärimudel annab Ciscole võimaluse pakkuda veelgi efektiivsemaid lahendusi kiirelt kasvaval väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete turul,” kommenteeris Viires tehingut.
WebExi tegevjuht Subrah Iyar ütles, et Cisco ja WebEx jagavad ühist nägemust netipõhiste tugivõrgustike arendamisest kui võimalusest kiirendada äriprotsesse ja muuta VKEd seeläbi veelgi konkurentsivõimelisemaks. “Cisco globaalne haare ja kliendikesksus aitavad meil laiendada oma peamisi veebipõhiseid koostöörakendusi ning jätkata WebEx Connect platvormil põhinevate teenuste pakkumist,” lisas Iyar.
Lepingutingimuste kohaselt alustab Cisco WebExi vabade aktsiate kokkuostu hinnaga 57 dollarit aktsia ning võtab üle olemasolevad aktsiaoptsioonid ja muud kulud, mis moodustavad kokku orienteeruvalt 3,2 miljardit dollarit ehk 2,9 miljardit dollarit ilma WebExi bilansis oleva rahajäägita. Tehing põhineb üldiselt aktsepteeritud raamatupidamistavadel ja WebExi omandamine peaks olema lõpule viidud Cisco finantsaasta neljandas kvartalis 2007. Peale tehingu lõpuleviimist saab WebExist Cisco arendusdivisjoni osa, kuid ta säilitab oma unikaalse ärimudeli.
WebExi teenustevalikusse kuuluvad tehnoloogilised lahendused ja teenused, mis võimaldavad ettevõtetel läbi viia reaalajas ja asünkroonse andmesidega veebikonverentse ning korraldada dokumentide ja töökohtade ühiskasutust veebis, mis tõstab töötajate tootlikkust, suutlikkust ja efektiivsust sõltumata organisatsiooni suurusest.
WebEx asutati 1995. aastal ja firma aktsiad noteeriti esmakordselt börsil 2000. aasta juulis. Ettevõttes töötab peaaegu 2200 töötajat. WebExi käive 31. detsembril 2006. a lõppenud finantsaastal oli 380 miljonit dollarit.