Uue 6.0 lahenduse tooted ja rakendused võimaldavad ettevõtetel senisest efektiivsemalt ja sihipärasemalt kasutada oma olemasolevaid sidevõimalusi, teatas Cisco.

Cisco Eesti juhi Endo Viirese sõnul hõlmab uus unifitseeritud kommunikatsioonide lahendus kõne- video- ja andmesiderakendusi, mis parandavad märkimisväärselt liikuvate töötajate produktiivsust ning on tasuvad väikestele ning keskmise suurusega ettevõtetele. “Meie kogemus on näidanud, et turvalised unifitseeritud lahendused loovad olukorra, kus töötaja asukoht pole enam oluline. Seega paraneb töötajate tootlikkus ja koostöövõimalused ning vähenevad erinevate sidekanalite samaaegsest kasutamisest tulenevad kulud,” kommenteeris Viires.

Tänapäeval kasutatakse ettevõtetes üheaegselt mitmeid sidevahendeid, mis põhjustavad infoküllust, äriprotsesside aeglustumist ja tootlikkuse vähenemist. Ühisel IP-platvormil põhinevad kõne-, andmeside- ja videorakendused kindlustavad, et info jõuab saajani kiiresti ning kõige sobivama ja soodsama sidevahendi kaudu. Täna kasutab Cisco unifitseeritud kommunikatsioonilahendusi üle 48 000 inimese ning rohkem kui 70% Fortune 500 nimekirja kuuluvatest ettevõtetest.



Väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele suunatud unifitseeritud sidelahendusel on mitmeid turvalisuse, infrastruktuuri ja mobiilsusega seotud uudisrakendusi ja lisavõimalusi: Cisco Unified Mobile Communicator, Cisco Unified Wireless IP Phone 7921G, Cisco Unified Communications Manager Business Edition, Cisco Unified Personal Communicator 1.2 ja Cisco Unified MeetingPlace 6.0.



Cisco Unified Mobile Communicator on lihtsasti kasutatav tarkvaralahendus mobiiltelefoni kasutavale palju liikuvale inimesele. Süsteem laiendab töötajate suhtlemisvõimalusi, andes neile mobiil- või nutitelefoni abil ligipääsu ettevõtte sidesüsteemidele. Näiteks saab töötaja igal ajal näha, kas nende kolleegid on teise kõnega hõivatud, saata turvaliselt sõnumeid, osaleda Cisco Unified MeetingPlace konverentsilahenduse kaudu koosolekutel ning pääseda ligi oma lauatelefoni kõneregistrile.



Cisco Unified Wireless IP Phone 7921G toetab traadita interneti 802.11 a/b/g standardeid. Uuel IP-telefonil on mitmeid mugavusi, näiteks integreeritud valjuhääldi ja mikrofoniga varustatud akulaadimise süsteem.



Cisco Unified Personal Communicator 1.2 uusversioon pakub senisest mugavamat sõnumivahetust lauaarvuti ja IP-telefoni vahel. Uuele kommunikaatorile on installeeritud Microsoft Outlook, mis võimaldab helistada või saata e-kirju oma Outlooki kontaktiraamatus olevatele telefoninumbritele või aadressidele.