“Meie eesmärk on kaotada vahe lepinguliste klientide ja ettemaksukaartide kasutajate vahel,” ütles CityGSM-i toodete ja teenuste osas nõustava Helmese esindaja Sten Tamkivi. “Praegu võetakse ettemaksukaardi kasutajat kui alaväärset klienti.”

Tamkivi sõnul peab kõnekaardi kasutaja saama teha kõike sedasama, mida lepinguline klient. “Kavatseme hinna poolest jääda kahe konkurendi, EMT ja Tele2, vahele.”

Hindade teemat ei julge täpsemalt kommenteerida, lisas CityGSM-i üks asutajatest ja juht Kuno Panksepp. “Niigi on info kahetsusväärselt vara välja tulnud.” Panksepa kinnitusel soovib ettevõte esimesel tegevusaastal müüa 20 000 kõnekaardipaketti. “Kui nendest jääb 12 000 aktiivset kasutajat, siis oleme rahul,” märkis ta.

Tamkivi sõnul kasvab kogu turg, kuid võimalik on ka teiste operaatorite klientide ületulek.

CityGSM näeb klientidena eeskätt noori, kes räägiksid kuus 50-85 minutit. Näiteks Türgis on vastav keskmine koguni 190 minutit kuus.

Panksepp ütles, et uus ettemaksukaart tuleb turul tuleva aasta esimese kvartali jooksul. Peatselt esitatakse sellekohane taotlus ka sideametile.

Uuele firmale hakkab tähtajatu lepingu alusel võrguressurssi müüma Radiolinja Eesti. “Oleme justkui hulgiladu, meie ettemaksukaarti ei tee,” ütles Radiolinja Eesti juht Sami Seppänen. “Kui CityGSM-i klientide arv muutub liiga suureks, siis on võrguressurssi lihtne laiendada.”

Seppäneni sõnul on lähiajal tõenäoliselt turule tulemas ka Vertelson, kellega veel, erinevalt CityGSM-ist, leping puudub.

Panksepp nimetas CityGSM-i teise asutajana ettevõtet nimega East-West Consulting. Krediidiinfo andmeil on selle firma juhiks tuntud vandeadvokaat Viktor Kaasik.

Sampo Panga koostatud investeerimisprojektis nimetatakse CityGSM-i teist asutajat “prominentseks Eesti erainvestoriks”.

“Viktor Kaasik on selle firma esindaja ja asutajaliige küll, kuid ma ei saa rohkem kommenteerida,” ütles Panksepp.