Nii seadmete tootja kui ka kasutaja seisavad täna probleemi ees, kuidas minna edasi – kas kitsalt spetsialiseeritud või võimalikult universaalsete seadmete kasutamisega. CNC töötlemiskeskuste valikul seatakse üles rida nõudeid: suur täpsus, pikaajaline töökindlus, vastupidavus, tagatud kõrge tootlikkus, mitmekülgsus ja paindlikkus. Need nõuded on ühtemoodi olulised nii seadme tootjale kui seadme kasutajale, et olla turukonkurentsis edukas.

Samas on vaja meenutada, et vahetule tööoperatsioonile (nagu freesimine, saagimine jne.) kulub CNC masinas sama palju aega kui igas manuaalselt juhitavas töömasinas – lõiketeooriast tulenevad optimaalsed operatsiooni parameetrid nagu lõikekiirus või etteandekiirus jäävad praktiliselt samaks. Järelikult CNC töötlemiskeskuse kõrgem tootlikkus ei ole saavutatav vahetu tööoperatsiooni teostamisel, vaid ainult tööajakadude vähendamise kaudu abioperatsioonidele nagu töödeldava tooriku sisseandmine masinasse, täpne positsioneerimine ja fikseerimine, lõikeinstrumendi vahetamine, töö täpsuse kontroll. Seega on CNC töötlemiskeskuse konfiguratsiooni valimisel vajalik üsna detailselt arvestada töödeldavate detailide ja töökorralduse iseloomuga.

Selleks pakub Itaalia suurim puidutöötlemise masinate tootja SCM GROUP spa oma neljas CNC masinaid tootvas ettevõttes spetsialiseeritud seadmeid erinevatele tootmistele. Kuigi on tehtud märkimisvääriv nihe spetsialiseeritud seadmetele, on tootmises ka universaalsed masinad.

MORBIDELLI – universaalsed ja spetsialiseeritud CNC töötlemiskeskused freesimiseks, puurimiseks, servpindade pealistamiseks ja „nestinguks” kilpdetailidel.
ROUTECH – kolme- ja viieteljelised spetsialiseeritud masinad puitmajade prussdetailide tootmiseks, masinad maja seinakilpide töötlemiseks; akende ja uste konveieriseeritud töötlemiseks ja suuregabariidiliste detailide täpseks töötlemiseks.
CMS (Construction of Special Machines) toodab spetsialiseeritud 5-teljelisi masinad puidutööstusele – hoonete prussdetailid, uste ja akende lõpptöötlus, trepid, mudelid ja šabloonid, liimpaind-tooted, mööbel.
SCM – universaalsed CNC töötlemiskeskused.

Täpsema teabe saamiseks seadmete valikul palume pöörduda
AS Nava, Peterburi tee 56B, Tallinn
Tel. 6211 360
e-mail: info@nava.ee
www.nava.ee

LOE VEEL:

Jaga
Kommentaarid