Kolm viimast aastat Coca-Cola Nigeeria villimiskompaniid juhtinud Dan Nistor (37) juhib alates juunist Coca-Cola Company (CCHBC) Balti regiooni.

“Meie eesmärk ei ole agressiivne areng, aga ikkagi üritame suurendada oma turuosa,” rääkis Nistor Äripäevale.

“Üritan Balti organisatsioonides tuua inimesed hingega töötegemise juurde,” rääkis ta. Töötajate koolituseelarve Baltimaade peale kasvab Nistori sõnul 15.000 USD´lt 150.000 USA dollarile (240.000 Eesti kroonilt 2,4 miljonile kroonile).

“Me ei vii tootmist kusagile mujale,” kinnitas Nistor. “Nagu praegune Balti süsteem on üles töötatud, nii ka jääb. Praegu toimub meil Eestis, Tallinnas tootmine kahel liinil. Veel on meil üks liin ka Leedus,” rääkis Nistor.

Eesti Coca-Cola Jookide ASi kahjum 2000. aasta esimeses kolmes kvartalis oli 14 miljonit krooni. “Saan ainult öelda, et tulevik on positiivne. Arvan, et selle aasta kasum tuleb eelmise aasta omast suurem,” rääkis Nistor.

“Me üritame arendada Linnuse kalja edasi. Linnuse kaljal on Eesti turul päris hea turuosa, ca 50 protsenti, ja me tahame seda säilitada. Me tahame kindlasti rohkem investeerida Tallinna. Hetkel kaalume tõsiselt võimalusi investeerida Tallinna tehasesse. Arvestatavad numbrid miljoni USD (16 miljonit Eesti krooni) ulatuses. Kõigepealt tehakse tasuvusuuring, kas see tasub ennast ära. Kui otsus on jah, alustame tööga,” rääkis Nistor.

Tartu Õlletehase juhatuse esimees Tarmo Noop pidas plaanitavat investeeringut õigustatuks, seda enam, et Coca-Cola turustab toodangut ka Balti turule.

Kuid müügiliini pole tema andmeil võimalik miljoni dollari eest osta. “Uus villimisliin maksab miinimum 30 miljonit krooni,” rääkis Noop.

Ka ASi Ösel Foods juhatuse esimees Kuldar Leis hindas Coca-Cola miljonidollarist investeerimisplaani reaalseks.