Colliersi hinnangul tekib büroopindade turule paari aasta jooksul juurde ligikaudu 60 000 ruutmeetrit uut pinda, millest umbes 30 000 ruutmeetrit on spekulatiivne pind ehk vabal renditurul konkureeriva hinnaga pakkumises olev kontoripind, mida ehitades on arvestatud tüüpilise kontoripinna rentniku vajadusi arvestades, teatas kinnisvarafirma Colliers.

Äärelinnas paiknevad rentnikud on endiselt hinnatundlikud ning seetõttu on nendesse piirkondadesse planeeritud arenduste teostatavus hetkel kahtlane.

Ka kaubandussektor on aktiivne ning teated erinevate kaubanduskeskuste laienemisest ning uute supermarketite ehitamistest on üha sagedamad. Seda trendi toetavad tarbijate säästude stabiilne kasv ja kindlustunde suurenemine.

Lao- ja tööstuspindade osas on jätkuvalt suurim nõudlus hea logistika ja infrastruktuuriga ning suurte maanteede ääres asuvate pindade järele.

„Populaarsed on Tartu ja Pärnu maantee ääres asuvad tööstuspargid, Vana-Narva maantee, Betooni tänav ja Muuga sadama piirkond. Samas ei ole võimalik neid piirkondi atraktiivsuse põhjal pingeritta seada, kuna kõigil on üürnike osas erinevad sihtrühmad ning arvestatakse kindlate ärivaldkondade eripärasid,“ kommenteeris Colliersi investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno.

Investeerimisturul on endiselt investorite peamiseks huviks kaubanduspinnad, mida iseloomustavad hea asukoht, tugevad üürnikud ning jätkusuutlik rahavoog.

„Kaubanduskettide tegevust investeerimisturul ilmestavad kaks vastandlikku suundumust. Osad jaekaubandusettevõtted ostavad välja poepinnad, mida nad seni on rentinud, teised aga müüvad oma kinnisvara, et laienemise jaoks kapitali vabastada. Kuid kõigi esmatarbe kaubandusettevõtete eesmärk on siiski sama – säilitada ja kaitsta oma turuosa,“ sõnas Tinno.