Mõlemad lennufirmad teatasid, et teenuse peatamine alates oktoobrist on tingitud Atlandi ookeani ületavate reiside tulude vähenemisest, samas kui Concorde’ide hoolduskulud on kasvanud.

Kolme aasta eest Pariisi lähistel Air France’i Concorde’iga toimunud õnnetus, milles hukkus 113 inimest, sundis kahe riigi lennufirmasid tegema suuri kulutusi lennukite ümberehitamisele.

Euroopa suurim lennufirma British Airways teatas, et seitsme Concocrde’i lennuliiklusest kõrvaldamine tähendab 84 miljoni naela mahakandmist 31. märtsil lõppenud eelarveaasta aruandes.

“See on fantastilise ajajärgu lõpp maailma lennunduse ajaloos, aga Concorde’i tegevuse lõpetamine on kaalutletud äriotsus ajal, mil meil tuleb teha raskeid otsuseid terves lennufirmas,” ütles British Airwaysi peadirektor Rod Eddington.

Air France teatas, et peatab Concorde’i lennud raskete majandustingimuste tõttu 31. maist, aga võimalik on lendude jätkamine mais-oktoobris, kui majandustingimused paranevad.

Kuigi Concorde’ on peamiselt seostatud meelelahustustööstuse superstaaridega, moodustavad umbes 80 protsenti reisijatest ärimehed.