Coop Pangal oli juuni lõpu seisuga 51 800 igapäevapanganduse klienti, mis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes tähendab 30% kasvu. Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink sõnas, et kliendibaasi kiirenenud kasvu taga võib näha nii Coop Panga üldise tuntuse kasvu kui ka klientide seas järjest populaarsemat trendi eelistada kodumaiseid panku. „Kliendid on väga hästi vastu võtnud mitmed meie tootearendused nagu välkmaksete süsteemiga liitumise või sularaha sisse- ja väljamakse teenuse Coopi kauplustes. Kui aasta tagasi liitus meiega iga päev keskmiselt 30 uut klienti, siis täna juba 50,“ sõnas Rink.

Coop Panga laenuportfell kasvas kvartaliga 29 miljoni euro võrra. Kasvu toetasid kõik finantseerimisega tegelevad äriliinid – kodulaen, tarbimislaen, ärilaen ning liising. Panga laenuportfell ulatus kvartali lõpus 381 miljoni euroni, kasvades aastaga 33%. Panga hoiuste maht suurenes kvartaliga 10 miljoni euro võrra ning kasvu taga olid eelkõige eraklientide hoiused. Teise kvartali lõpuks jõudis hoiuste maht 409 miljoni euroni, kasvades aastaga 11%. Coop Panga esimese poolaasta kasum kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 24%, ulatudes 2,4 miljoni euroni. Suurima panuse kasumi kasvu andsid intressitulud.

Teises kvartalis jätkas Coop Pank mitmete uute toodete ja teenuste arendustega. Aprillis liitus Coop Pank pankadevahelise välkmaksete süsteemiga ning tänaseks on panga klientide poolt algatatud maksetest 92% välkmaksed. Mai alguses hakkas Coop Pank pakkuma eraklientidele arvelduskonto jäägilt 1% intressi, mis tõi kohe kaasa panga nõudmiseni hoiuste kasvu kiirenemise. Mai lõpus avas Coop Pank oma era- ja äriklientidele sularaha sissemaksete tegemise võimaluse Coopi kauplustes.

Mai lõpus andis Coop Panga nõukogu juhatusele ülesande käivitada aktsiate avalikku noteerimist ettevalmistavad tegevused. Hinnanguliselt võtab see protsess aega umbes pool aastat ning Coop Panga aktsiate avalik emissioon võiks toimuda kõige varem sügisel. Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink sõnas, et 2019. aasta teise kvartali tulemused on tugevaks kinnituseks jätkuvale kasvutrendile.

„Näeme, et tänane hetk Eesti pangandusturul ning lähiaastate perspektiiv soosivad panku, kel on valmisolek olla paindlik, mõista kohalike klientide vajadusi, ja viia ellu sellest lähtuvat tooteinnovatsiooni. Seetõttu usume, et lineaarse kasvu asemel on võimalik börsilt kapitali kaasates gaasi juurde vajutada ja hüppeliselt kasvada,“ lausus Rink.