Coop Panga erakliendi tarbimisfinantseerimise äriliini juhi Rasmus Heinla sõnul on Coop Pank võtnud suuna täisautomatiseerimisele, mille tulemusel saab tulevikus võimalikuks laenu väljastamine ilma inimese sekkumiseta.

Heinla sõnul muudab uus lahendus laenu väljaandmise veel kiiremaks ja mugavamaks: kui seni pidi laenutaotleja isikutuvastuse tegema pangakontoris või kaupluses, siis koostöös Veriffiga töötati välja süsteem, mis võimaldab interneti teel kiirelt ja turvaliselt veenduda laenuvõtja isiku õigsuses. "Videotuvastus võimaldab lepingut sõlmida ükskõik millisest maailma nurgast ja kogu protsessi läbimiseks kulub vaid kuni 5 minutit, “lausus Heinla.

Isikutuvastuseks Veriffi kaudu on vajalik kehtiv dokument (Eestis väljastatud pass, ID-kaart, elamisloa kaart või Eesti vabariigi juhiluba) ja veebikaameraga arvuti, tahvelarvuti või nutitelefon koos internetiühendusega.

Laenuprotsessi käigus on teatud juhtudel kohustuslik isikusamasuse kontrolli läbimine – sellega välistatakse isikuandmete vargused ja pettused. Veriffi lahendus võimaldab kontrollida isiku ja isikut tõendavate dokumentide vastavust videosilla teel. Lisaks säilivad Coop Pangas ka traditsioonilised isikutuvatusmeetodid, sealhulgas pangakontori ning Coopi kaupluse külastamine.

Eesti kapitalil põhinev Coop Pank on üks viiest Eestis tegutsevast universaalpangast. Pangal on 65 700 igapäevapanganduse klienti. Panga strateegiliseks aktsionäriks on kodumaine kaubanduskett Coop Eesti, mille müügivõrgustikku kuulub 340 kauplust.