„Nordea ja Handelsbankeni tehingu läbi oleks Handelsbanken saanud juurdepääsu Ida-Euroopa ja Baltimaade kasumlikele turgudele, kuhu Handelsbank ise ei olnud jõudnud investeerida ja laieneda. Samal ajal oleks Nordea saanud arendada oma visiooni Põhjamaade suurpangast,“ arutab Dagens Industri.

Lehe väitel pidasid kõnelusi Handelsbanki endine juhatuse esimees Lars O. Grönstedt ja Nordea juhatuse esimees Hans Dalborg. 

Võimaliku liitumistehingu küsimus ei jõudnud siiski kunagi Handelsbankeni juhatusse, sest enne seda Lars O. Grönstedt vallandati.

Aprilli alguses teatas Handelsbanken, et juhatuse esimees Lars O. Grönstedt on vallandatud. Ametliku põhjusena nimetati seda, et juhtimine ei toiminud.

Dagens Industri andmetel aga oli põhjus selles, et Grönstedt oli arutanud Nordea juhi Hans Dalborgiga võimalikku pankade liitumist ilma, et oleks sellest Handelsbankeni juhatusega rääkinud.

Seevastu Dalborg oli kõnelustest Nordea juhatust informeerinud.

Ajakirjandusele ei Dalborg ega Grönstedt liitumiskõnelusi ei tunnista. „Ma ei kommenteeri seda väidet,“ sõnas Dalborg Dagens Industrile. Sarnane vastus saadi ka Handelsbankeni pressiesindajalt.

Kes liitumiskõneluste initsiaator oli, seda ajaleht ei tea. Ühe allika sõnul tuli algatus Dalborgilt, teise allika andmetel Grönstedtilt.