Hiiu Kaluri gruppi kuuluv Dagotar läks pankrotihaldur Veli Kraavi hinnangul pankrotti, kuna ettevõttesse pole piisavalt palju suudetud investeerida. Pankrotihaldur Veli Kraavi ei välista ka, et üheks pankrotistumise põhjuseks on asjaolu, et ettevõte on Hiiu Kaluri grupi teistelt ettevõtetelt ostnud teenust mittemõistliku hinnaga. Hiiu Kaluri grupi suuromanikud on ärimehed Toomas ja Tarmo Kõuhkna.

Dagotaril on Kraavi esialgsel hinnangul kohustusi 39 miljonit ja varasid bilansi järgi 38 miljoni krooni eest. Kohustuste hulka võib veel lisanduda näiteks Põllumajanduse registrite ja informatsiooniameti ca 13 miljoni kroonine nõue SAPARD toetuste tagasisaamise osas. Nimelt renoveerisid omanikud Dagotari peaasjalikult tänu SAPARDi abirahadele. Dagotari suuremad võlausaldajad on ka Hansapank ja teised Hiiu Kaluri grupi ettevõtted.

Kraavi sõnas, et ta püüab hoida ettevõtte toimivana, kuigi praegu kalatööstus ei tööta.

Dagotari võlausaldajate esimene koosolek toimub 22. veebruaril.

Õnnetus seisus on ka ülejäänud Hiiu Kaluri grupi ettevõtted: kalapüügiga tegelev Dagomar kuulub tippmaksuvõlglaste hulka, maksuvõlglane on ka Hiiu Kalur ise. Lisaks ei suuda grupi ettevõtted tasuda õigeaegselt pangalaenude tagasimakseid ja figureerivad pidevalt maksehäireregistris. Pankrotistunud Dagotar oli Hiiu Kaluri grupis suurim käibetegija.