The Copenhagen Post kirjutab, et kampaania „New Standards“ kahjustas oluliselt Danske Banki mainet.

Kampaania „Uus normaalsus. Uued standardid“ sai kiiresti avalikkuse pilkealuseks, kuna reklaamis kasutati liikumise Occupy Wall Street kujundeid. Occupy liikumine, mis on teatavasti väga kriitiline finantssektori rolli suhtes globaalses finantskriisis, oli raevunud, et Danske Bank kasutas oma kampaanias nende brändi.

Kolding oli sunnitud vabandama ja Occupy Wall Streetile viitav osa eemaldati kampaaniast. Reklaamist endast sai aga sotsiaalmeedias kiiresti meem, kus inimesed kasutasid Danske kampaania sloganit ja logo, viidates lapstööjõu kasutamisele, märulipolitseile ja repressiivstele režiimidele.

„See läheb ajalukku kui üks kõigi aegade kõige halvemini läbimõeldud kampaania,“ ütles pankade hinnavõrdlusveebi Mybanker juht John Norden.

Ebaõnnestunud reklaamikampaania polnud siiski ainuke põhjus, miks Kolding sule sappa sai. Tema juhtimise ajal muudeti mitmed pangateenused tasuliseks, mistõttu kaotas pank vähem kui aastaga 117 000 klienti. Kuigi kliendid olid ilmselgelt rahulolematud, lõpetas pank 2012. aasta pea 5 miljardi Taani krooni suuruse kasumiga, mis on viimaste aastate parim tulemus. Pank leidis, et suuremast kasumist olulisem on nende missioon olla kliendisõbralik ja -keskne finantsasutus.

Vaata meeme, mida Danske Banki reklaamikampaania  „New Standards“ sotsiaalmeedias tekitas.

Danske Banki nõukogu nimetas 16. septembril panga uueks juhiks Thomas F. Borgeni ja lasi panga senisel juhil Eivind Koldingil päevapealt minna.

"Me oleme sellises faasis, kus me püüame panka muuta rohkem klientidele orienteeritud pangaks. Nõukogu soovib, et juhtkond ja organisatsioon kiiresti kõigis parameetrites muutuks, et tagada konkurentsivõime paranemine ja suurem tulusus. Nõukogu leiab, et Eivind Koldingi suurtest professionaalsetest oskustest ja inimlikest omadustest hoolimata on meil praeguses etapis vaja sellist juhti, kel on  pangateenustest sügavam arusaaam. Sel põhjusel oleme nimetanud panga uueks tegevjuhiks Thomas F. Borgeni," teatas panga nõukogu esimees Ole Andersen.