Eile otsustas Dekoltee omanikfirma Noxtun pankrotitoimkond teha ööklubi vara ostupakkumise osaühingule Revalia Center, mille taga on Tallinnas Nimeta ja Nimega baari pidav David Coutts.

Uus nimi ja kerge remont

Coutts maksab pankrotis Dekoltee eest 18 miljonit krooni. Mees tunnistab, et ostuvõitlus oli päris kõva. Coutts lubab ostusumma tasuda aasta jooksul.

Uue omaniku kinnitusel teeb Dekoltee uksed uuesti lahti veebruari keskel. "Meile piisab kümnest nädalast," sõnab Coutts. "Suurt remonti klubi ei vaja, ainult tagasihoidlikku renoveerimist. Minu eesmärk on tõsta klubi Tallinna ja miks mitte ka Euroopa parimaks," on David ambitsioonikas nagu tavaliselt. Ööklubi saavat ka uue nime, kuid esialgu seda veel ei avalikustata.

Euroopa suurim klubi

Coutts alustab klubile elu sissepuhumist läbirääkimistega võimalike sponsorite ja alkoholifirmadega. "Klubi ei muutu iiri- ega shotipäraseks. See peab olema rahvusvaheline, mis tutvustaks Tallinna nagu Euroopa linna," nendib Coutts. "Seal peab end koduselt tundma ka inimene, kes tuleb näiteks Londonist. Dekoltee on Euroopa suurim klubi ning peab olema efektne."

Shotlane lisab, et ta pole klubi endise omaniku Lauri Laubrega rääkinud. Samas oleks ta väga õnnelik, kui Laubre pakuks koostööks nõu ja abi. "Ta oleks üks peamisi inimesi, kellega me oleme alati koostööks valmis. Loodan, et saame Dekoltee endiste omanikega seotud probleemidest üle ning tulevikus jääb vaid lõbu."

Segane rendileping

Kohus kuulutas Dekoltee omanikfirma pankroti välja septembri lõpus maksuameti 13,5 miljoni kroonise nõude põhjal. Dekolteed haldava Noxtuni enamusaktsiad kuuluvad Tallinna Maailmakaubanduse Keskusele. Klubi omanikuna tuntud Lauri Laubre firmale IS Muusikaklubid kuulus vaid 31 protsenti aktsiatest.

Novembri alguses teatas pankrotitoimkonna poolt koos sisseseadega 13 miljoni kroonise alghinnaga müüki pandud ööklubi ostusoovist 7 firmat. Seejärel ilmus välja rendileping, mille kohaselt on Tartu meelelahutusärimehe Urmas Pasti firmal Restma õigus pankrotivara valdamisele. Äkki lõpetati elektri ja vee müügilepingud.

Uute tingimuste ilmnemisel loobus kaks ostjat, ülejäänud viis aga tegid täiendava pakkumise. Enamik tõstis hinda.

Pankrotihaldur Andres Tootsman ütles toona, et enne pankroti väljakuulutamist Restmaga sõlmitud rendilepingu asjaolud on ebaselged. Samas peeti just Tartu ööklubi Atlantis omanikku Pasti viimase hetkeni kõige tõenäolisemaks Dekoltee ostjaks.

Pankrotitoimkonna poolt eelistatud Revalia Centeri juhatuse liikmed on äriregistri andmetel Urmas Murumets ja Hardi Reiter. Firma algkapital on 40 000 krooni. Äriregistri andmetel on Hardi Reiter ka firmade Revalia Consult, Revalia Holding ja Revalia Invest juhatuse liige.


60 miljoni eest nõudeid

Pankrotihaldur Andres Tootsman kinnitab Õhtulehele, et Dekoltee senise omaniku Noxtuni vastu on esitatud võlanõudeid üle 60 miljoni krooni. Nõuete esitamise tähtaeg on täna.

Kaks nõuet on üle 10 miljoni krooni, üks nõue küündib üle viie miljoni. Pandiga on tagatud Ühispanga 10 miljoni kroonine nõue.

Noxtuni vastu on 12,5 miljoni kroonise nõude esitanud ka Urmas Pasti osaühing Restma, sest rendilepingut ei ole täitma hakatud.

Tootsmani sõnul saab nõudeid rahuldama hakata siis, kui pankrotivara müügist raha laekub.

Argo KASELA