"Veel mõne aja eest oli Molycorpi kontsernis vaid kaks müügiinimest, mina ja siis üks inimene veel. Nüüd on meil kaheksa müügiinimest üle maailma: Hiinast, Koreast, Jaapanist, Ameerikast, Euroopast," ütles O’Brock bestsales.ee-le antud intervjuus.

Müügiinimesed jäävad tema sõnul sinna, kus nad ka praegu on ja tegelevad edasi oma klientidega.

"Varem oli kogu see müük organiseeritud Denverist, USAst. Vahet ei ole tegelikult, kas müüki juhitakse USAst või Eestist. Ma olen küll mõelnud, et kuidas ma täpselt pean hakkama nüüd neid kaheksat müügiinimest juhtima üle maailma, aga küll ma saan hakkama. Kõik on organiseerimise küsimus. Ma elan neli kuud aastas lennukis niikuinii."

O’Brock ütles, et enne kui osteti Molycorp Canada, andsid talle usaldatud müügiüksused 40 protsenti korporatsiooni kogukäibest. "Molycorp Canada lisandus eelmisel aastal ja hetkel ma nüüd täpset osakaalu öelda ei oska," sõnas mees.

O’Brocki sõnul on Eestist ettevõttes üks väga hea müügimees, kuid müügimehi siit juurde otsida plaanis ei ole.

"Eestist on meil juurde vaja tehnolooge ja lihttöölisi. Hetkel on Molycorp Silmetis 618 töökohta, plaanime lähiajal töökohti juurde luua," lisas O’Brock.

Molycorp teatas täna, et alates augustist vastutab Sillamäel asuva Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O’Brock lisaks Molycorp Silmeti juhtimisele ka kogu korporatsiooni kemikaalide ja oksiidide müügi eest.