Meelis Milder, Baltika juhatuse esimees:

Ees ootavad head ajad

Mul on hea meel Baltika Grupi 2004. aasta tulemuste üle: pärast keerulist 2003. aastat tõestasime, et valitud jaestrateegia pole üksnes ainus, mis tagab Baltika jätkuva kasvu, vaid ka suure kasumipotentsiaaliga. Teenisime 2004. aastal oma ajaloo suurima kasumi ja suhtarvude dünaamika annab märku väga headest tulevikuväljavaadetest.

2003. a lõpus loodud tootebrändid ja jaeturud tagasid sajaprotsendilise pühendumise. Baltika Grupi keskuses arendasime välja vajalikud oskused varude ja jaesüsteemi tsentraalseks juhtimiseks. Tulemuseks oli brutokasumi kasv 40%, brutomarginaali kasv 46,2%-ni ning hea varude kvaliteet ning rekordiline käibekiirus 3,9 korda.

Henno Viires, LHV Euroopa turgude maakler:

Esialgu tasub ette vaadata

Kindluse saamiseks peaks ettevõte näitama häid tulemusi ja kasumit teenima pikemal perioodil. Baltika peaks oma tulemuste parandamist samaväärselt jätkama.

Täna on ta teiste ettevõtetega võrreldes suhteliselt odav, sest kui Talse on viimase aasta jooksul tõusnud 73%, siis Baltika aktsia tõusis vaid 2-3%. Alles tänavu aasta algul oli tõus 10%.

Riski jätab endiselt kõrgeks asjaolu, et nii suure käibe juures on firma kasuminumber üsna väike. Kui 2,8% käibe kohta kasumit teenides tehakse näiteks mingi vale otsus ja põrutakse, siis on ettevõte suhteliselt kindlasti kahjumis tagasi.

Baltika jääb endiselt kõrge riskiga aktsiaks. Hetkel on ettevõte näitamas esimesi ümber-pööramise tundemärke.