„ABB-le on olnud suur au ehitada Eestisse maailma esimene üleriigiline elektriautode kiirlaadimisvõrgustik,“ ütles ABB Balti riikide juht Bo Henriksson.

„Üleriigiline võrgustik annab elektriautode omanikele ja potentsiaalsetele soetajatele kindlustunde. ABB-le andis võrgustiku ehitamine ainulaadseid teadmisi ja kogemusi, mis osutuvad kindlasti vajalikuks samalaadsete võrgustike ehitamisel teistesse riikidesse.“

Kredexi juhataja Andrus Treieri sõnul pole kusagil mujal maailmas rajatud üleriigilist laadimisvõrku.

"Võrgu rajamine on toimunud tihedas koostöös rahvusvaheliste suurkorporatsioonidega ABB ja Mitsubishi Corporation, mis on andnud meile märkimisväärse kogemuse ja võimaluse rääkida kaasa elektriautode valdkonna arengus laiemalt. Töötav laadimisvõrk annab meile võimaluse olla uute tehnoloogiate väljatöötamise juures,“ ütles Treier.

Laadimisvõrgu kasutamiseks tuleb iseteenindusveebis www.elmo.ee sõlmida kasutusleping. Valida saab kolme hinnatasemega paketi vahel.

Kiirlaadijaga saab elektriauto akud täita 80–90% ulatuses ning sõltuvalt automargist võimaldab see Eestis müügil olevate mudelite puhul läbida kuni 140 kilomeetrit.

Vaata pilte avamisest!