Ministeeriumide ühishoone haldusjuht Merilin-Siret Sahku selgitas augustis Eesti Päevalehele, et algses projektis olid hoonel topeltfassaadid, mis pidanuks päikese kinni pidama. Hoone fassaadi ilmet muudeti, aga arendaja ei pidanud kardinaid ikkagi vajalikuks. Töö käigus sai aga selgeks, et päike ikkagi ei lase arvutiekraani vaadata, mistõttu tuli korraldada ruloode riigihange.

Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) läbiviidud aknakatete hange lõppes 4. septembril.

RKAS-i turundus- ja sisekommunikatsioonijuht Mariaana Sõnajalg selgitas Delfile, et hanke võitjaga on võimalik leping sõlmida pärast 14-päevase ooteaja möödumist hanke edukaks tunnistamise otsusest, mis tehti 6. septembril. "Seega kui tänase päeva jooksul ühtegi vaidlustust ei esitata, saame sõlmida hanke võitjaga lepingu," lausus Sõnajalg.

Vastavalt lepingule kohustub hanke võitja paigaldama Suur-Ameerika 1 hoonele aknakatted nelja nädala jooksul.

Superministeeriumis oodatakse ruloode saabumist pikisilmi. "Meie kasutajatena loodame, et hiljemalt kuu aja pärast on kõigil akendel rulood ees," märkis Sahku.

Senimaani peavad ministeeriumide töötajad ise leidlike lahendusi leidma ja käepäraste vahenditega segavat valgust varjama.