Delfi juhataja Ville Jehe sõnul on tänane koostööavaldus üks esimesi märke integreerumistrendist, mis hakkab lähiaegadel internetis levima. Kui integreerumine on mujal majanduses olnud viimase 5 aasta üks olulisemaid tendentse, siis interneti uudsuse tõttu on siinsed projektid veel noored ja üritavad enamjaolt omal jõul läbi lüüa.

"Olen kindel, et pikemas perspektiivis on integreerumine internetis vähemalt sama oluline tendents kui ta on olnud mujal majanduses viimastel aastatel", ütles Jehe.

Koostöö alguse äramärkimiseks lõikasid osapooled läbi teineteise lipsud.

Internetimaakler LHV Direct vahendab interneti kaudu alates septembrist Nyse, Nasdaq´i ja Amexi börsidel noteeritud ligi 8000 maailma aktsiat. Aktsiavahendusega sama tähtsaks peab LHV Direct pakkuda operatiivset ja laialdast infot investoreile. LHV Directi oluliseks tõmbenumbriks on foorumid, kus kogemusega investorid arutavad aktsiate hindu, trende ja majandusuudiseid.

Delfi juhataja Ville Jehe tegi täna ka elu esimese, 5000 krooni suuruse internetipõhise investeeringu.

LHV nõukogu esimehe Rain Lõhmuse sõnul aitab koostöö Delfiga tutvustada investeerimist laiemale kasutajaskonnale, nii et Eestis hakatakse investeerimiseks säästuinstrumentide kõrval senisest rohkem kasutama ka aktsiaid.

"Usun, et maailma aktsiatesse investeerimine on sama kerge kui auto ostmine. Juba praegu on igal inimesel võimalik interneti vahendusel saada maailma tippfirmade aktsionäriks", sõnas Lõhmus.

Delfi juhataja Ville Jehe sõnul on finantsportaali lisandumine DELFI keskkonda oluline sisuline täiendus seniste Naistelehe, Delfi Auto, Naljalehe, Comment@delfi jt. suunatud kasutajaile mõeldud rubriikide kõrval.

Põhiosa LHV Directi toimetamisest toimub endiselt oma ala professionaalide käe all, kuid varasemast rohkem hakkab finantsportaalis olema finantsmaailma uudiseid.

"Finantsportaal on Delfi keskkonnas esimene valdkond, kus vastavalt LHV Directis väljakujunenud tavale saavad kommentaare sisestada ainult registreeritud kasutajad", ütles Jehe.

Delfi on Baltimaade suurim Internetifirma, mis opereerib 6 portaali. Kokku külastab Delfi portaale ligi 120 000 inimest päevas. Lisaks portaalidele, tegeleb Delfi ka internetiühenduste pakkumise ja internetilahendustega alates veebisaitide loomisest kuni e-kaubanduseni. Delfi kuulub Baltimaade suurimasse IT kontserni Microlink.

LHV Direct on pool aastat tagasi asutatud Eesti esimene finantsportaal/internetimaakler, mis kuulub sajaprotsendiliselt investeerimispangale Lõhmus, Haavel & Viisemann. Lisaks väärtpaberivahendusele on LHV spetsialiseerunud varahaldusele ja corporate finance´le.

Intervjuu LHV Directi juhataja Rain Lõhmusega

Miks LHV Direct alustas koostööd DELFIga ja kelle poolt tuli ettepanek?

Ettepanek tuli LHV poolt. Meie südame asjaks on investeerimise propageerimine Eestis. Meie arvates on Internet selle tegemiseks kõige parem keskkond. Otsustasime koostööd hakata tegema kõige suurema tegijaga Interneti alal. Selleks osutus DELFI. Alustasime läbirääkimistega ja DELFI inimesed võtsid vedu.

Mida on plaanis hakata DELFIs kajastama?

Plaanis on teha DELFI portaali juurde investeerimishuvilistele suunatud kanal, kus inimesed saaksid informatsiooni globaalse investeerimise kohta ja suhelda omavahel diskussioonifoorumites. Sealt edasi, ma arvan, siis kui inimesed on ennast piisavalt harinud, juhendab lehekülg neid ühel hetkel ka investeerima.

Kui suur on lhvdirect.com-i vaadatavus?

Me avasime LHV Directi lehekülje aprilli lõpus. Kuna tegemist ei ole portaaliga, siis me vaadatavuse üle arvestust ei pea. Registreerunuid huvilisi on meil üle tuhande. LHV Direct ei ole reklaamile orienteeritud keskkond. Meie tulud tulevad väärtpaberivahendusest. Selleks, et investeerida, on vaja informatsiooni. Me pakume informatsiooni ja mõtteid, aga tulusid teenime ainult siis, kui inimesed teevad mingeid rahalisi transaktsioone.

Esimene LHV Directi artikkel DELFIs oli kirjutatud Teie poolt. Millal Te kirjutamisega tegelema hakkasite?

Harrastasin kirjutamist juba Eesti Ekspress sünni ajal. Siis tuli kümne aastane paus ja nüüd ma tasapisi hakkan jälle kirjutama. Need investeerimisalased kirjutised peaksid olema inimeste silmaringi laiendavad ja peaksid aitama inimeste tulevikku planeerida ning teostada. Mina turuülevaateid ise ei tee. Olen vabakutseline kirjutaja, kes kirjutab siis, kui midagi öelda on. LHV Directiga tegeleb otseselt kuus inimest. LHV-s on ka terve rida muid investeerimiskogemusega inimesi, kes aegajalt kaasa löövad.

Kelle artikleid me tulevikus LHV Directi uudiste rubriigis veel leida võime?

Kindlasti löövad kaasa Tõnis Haavel, Robert Kitt, Andres Viisemann ja kõik kogemustega partnerid LHV-st.