Suurem osa Delfi lugejaist lahkuks Eestist mõtlemata tagajärgedele, kui vaid leiduks vastuvõetav tööpakkumine ning riik, mis inimesi ootaks. Mõned lugejad astuvad juba samme, et lahkuda uutele jahimaadele, väiksem osa on juba läinud. Peamine sõnum on neilt, et ei kahetse!

Peamised argumendid lahkumiseks on madalad palgad, madalad pensionid, kõrged maksud ning ebainimlik elustandard.

"Mul küll täna töö olemas ja palk ka eesti mõistes korralik, kuid siiski kaalun lahkumist Eestist. Olles näinud kuidas arenenud euroopa riikides elatakse, siis kaob ära igasugune mõte siin elada. Patriotism on tore asi küll, aga kui riik ei suuda pakkuda kodanikele inimväärselt elatavat elu siis tuleb sellest riigist lihtsalt lahkuda. Võrdluseks: üksikema Hispaanias, kes teenib veidi üle keskmise, suudab maksta uue 3 toalise korteri eest üüri ning raha jääb veel ca 1000 euri kätte. Eestis samal ametikohal olevale inimesel jääb kätte peale üüri maksmist ca 400 eur! Mõtlemapanev?" kirjutab Mihkel.

Teine Delfi lugeja leiab, et Eestist lahkumises pole küsimustki. "Juba teen korraldusi, et siit lahkuda. Väga kahju on küll, aga igas mujal arenenud Euroopa riigis, saan ma töötuabiraha rohkem, kui Eestis preštiišika koha peal töötades. Ja asi polegi ainult palganumbris kinni. Kui hinnad oleks all püsinud, saaks selle palgaga ilusti hakkama. Aga kahjuks palku tahetakse viimasena tõsta, seega esimesena lahkuvad meie noored ehk varajates kahekümnetes inimesed," kirjutas lugeja.

Kuid leidub ka vastuarvamusi.

"Materiaalne heaolu ei ole ainus asi, mille nimel tõmmelda. Sain sellest ise aru alles siis, kui olin kõik oma unistused täitnud. Ju mul olid siis väikesed unistused, vahet pole. Vaata endasse kuis ja milline on sinu suhtumine sisserändajasse? Miks arvad, et sinusse seal unelmatemaal teisiti suhtutakse? See kõik ei valmista probleeme, kui tahad olla vaid neeger. Saada kätte oma nii nimetatud inimväärika töötasu, millest jääb veidi üle nende väikeste unistuste täitmiseks... Mida on sul anda sellele ühiskonnale tagasi?" kirjutab lugeja.

"Maailmas toimivad teatud seaduspärasused. Kui sulle ei meeldi Ansip või Savisaar, siis ole nii hea ja astu ise tegevpoliitikasse. Kujunda enda ümber just selline riik, mis sulle meeldib. Sama mentaliteeti võib massiliselt märgata ka perekonnas. Kui midagi ei meeldi, paugutatakse uksi. Eestlane ei vääri oma riiki - See on kindel mis kindel. Küsige endalt, mida te olete rohujuure tasandil selle riigi heaks teinud? Mida kavatsete teha selle riigi heaks, kelle rahva higi ja vaevaga loodud heaolust te osa saama tõttate? Üks soovitus ainult veel. Kui lähete, siis ärge mingil juhul minge üksinda. Võtke kogu pere kaasa, sest muidu on see nii ehk naa hukule määratud. Igal juhul ootame kõikki minejaid tagasi. Kunagi hiljem, kui meil siin inimväärne riik teiejaoks loodud on," kirjutas lugeja edasi.