Gemius Audience’i augusti lõpus avalikustatud andmete põhjal külastas juulis Delfit arvutist 535 000, mobiili kaudu 370 000 ja tahvelarvutitelt 157 000 kasutajat. Postimeest külastas arvutist 529 000, mobiilist 369 0000 ja tahvelarvutitelt 150 000 kasutajat.

Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvaldi sõnul on suvekuudel olnud mitmeid suuri projekte ja ajakirjanduslikke õnnestumisi.

“Mul on hea meel, et tugevad ajakirjanikud, head lood ning tõeline ajakirjandus on meid kasvatanud suuremaks kui konkurent koos mitmete kuulutusteportaalidega," tunnistas Soonvald.

"Lugejahuvi ei ole püsinud vaid tänu suvistele suursündmustele. Oluline on keskenduda maksimaalselt heale ja žanrirohkele ajakirjandusele ka ajal, mil ei mängita jalgpalli EMi, ei käi presidendikampaania või Euroopa ei võitle terroriga. Lugejate suur huvi ja kasvav nõudlikkus innustavad meid 7 päeva nädalas olema kiired, leidlikud ja mitmepalgelised."

Soonvaldi sõnul on suvekuudel suurenenud just Delfi mobiilsete seadmete külastus. “Suvi ja nutiseadmate tõus on loogiline sõnapaar. Inimesed liiguvad rohkem ega vaata vahepeal mitmeid nädalaid arvutit. Samas huvi uudiste ja meelelahutuse järgi püsib või isegi kasvab. Infonälja plahvatuslikule kasvule on kaasa aidanud sündmusterikas suvi ning loodetavasti ka meie hea ajakirjandus. Sest nagu avalik linnapilt näitab - mobiilis ei hoia pidevalt oma pilku enam ainult kooliõpilased, vaid kuldsemas eas meediatarbijad ,” lisas Soonvald.

Ekspress Meedia väljaannetes möödus suvi arenduste ja suursündmuste tähe all: Eesti Ekspressi külalispeatoimetajateks olid presidendikandidaadid; Delfi tõi turule meesteportaali Homme; Eesti Päevaleht uuendas autoriküljega arvamusrubriiki ja vedas läbi suve sotsiaalse rõhuga projekti "Iga eestlane loeb"; Maaleht tutvustas oma maalisarja; LP avaldas kõige avameelsemad intervjuud meeste ning naistega, kelle eesmärk on Kadriorgu jõuda; tõime turule digiväljannete lugemiseks "Perepaketi", kus ühe maksega saab lugeda 15 ajakirja ja ajalehte; suve viimasel päeval sõlmisd Delfi ja Eesti Päevaleht korvpalliliiduga lepingu 2017. aasta Alexela liiga tähtede mängu korraldamiseks.