Turul teisel positsioonil oleva Postimehe brauserite arv oli 1 847 993, nende mobiilseid keskkondi külastati 873 657 brauserist.

Brauserite arvu tõusu taga on järjest kasvav nutiseadmete hulk, mis võimaldab ühel kasutajal külastada veebilehti mitmelt erinevalt seadmelt.

"Antud numbrid tõestavad, et eestlased tarbivad uudiseid üha enam mobiilidest ja lauaarvuti positsioon on vaikselt taandumas. Mobiilis veedetakse aega veel mõnevõrra vähem, aga trend mobiilsete seadmete kasuks on pöördumatu kõikjal maailmas," lausus Ekspress Meedia tegevjuht Mari-Liis Rüütsalu.

Ka Baltikumi suurima veebilehtede külastatavust uuriva Gemius Audience tulemused kinnitasid, et kasutajad veedavad Delfi ja Postimehe võrdluses kaks korda enam aega turuliidri, Delfi, uudiseid lugedes.

"Meil on hea meel, et Delfi, Eesti Päevalehe, Maalehe ja Eesti Ekspressi mitmekülgset sisu tarbitakse ka mobiiliekraanilt, sest kasutajada teavad, et meilt saab uudiseid ja videolugusid ööpäevaringselt ning erineva nõudlikkusega maitsele," lisas Rüütsalu.

Kasutajad veedavad Delfis kuus kokku 2 374 135 tundi arvutis, 777 248 mobiilis ja 193 708 tahvelarvutis. Eestis kõige kiiremini areneval mobiiliturul veedavad Postimehe kasutajad aega ligi kaks korda vähem.

Samuti on Delfil Gemiuse andmetel Eestis enim kasutajaid kõikidel platvormidel. Delfit külastatakse kuus 540 000 lauaarvutist, 401 000 mobiilist ja 199 000 tahvelarvutist.