Läti ettevõtte Smartlynx lennuk lagunes laupäeval niivõrd, et laupäeval Kreetale lendama pidanud turistid pidid peaaegu terve ööpäeva Eestis ootama. Samamoodi ootasid puhkajad Kreetalt kojulendu.

Lennujaama infost öeldi Ärilehele, et juba laupäeval kell 14.10 pidi Smartlynxi Airbus A320 viima paarsada turisti Kreetale, kuid lendajat lätlaste lennukist ei olnud.

Nii Tallinnas kui Kreetal lennukit oodanud kliendid said Novatoursilt lisapäeva koos hotellimajutuse ning mitme toitlustuskorraga.

SmarLynx Airlines Estonia - Smartlynxi Eesti tütarfirma - klientideks on Novatours, Tez Tour, Aurinko, Germalo Reisid, Alpiexpress ja Mainor Meelis.

2013. aasta veebruaris esitles Läti tšarterfirma SmartLynx oma Eestisse toodud Airbus A320. Seda oli varem kasutanud nii Turkish Airlines kui Swissair.

Toona selgus ka, et tegemist ei ole ülemäära uue lennukiga. Airfleet.net-i andmetel tegi Eestisse toodud lennuk esimese reisi juba 22. novembril 1995. 18,5 aasta jooksul on nimetatud lennuk teeninud lisaks Swissairile ja Turkish Airlinesile ka Mexicanat, Yes Airwaysi, OLT Expressi.

Enne Tallinnasse tulemist tehti lennukile põhjalik tehniline hooldus ja ülevaatus Bulgaarias Sofias. Oma esimese kommertslennu SmartLynx Estonia kutsungiga tegi uustulnuk 26. jaanuaril 2013 Alpiexpressi tellimusena Tallinn-Genf-Salzburg-Tallinn marsruudil.