Sündmuskohal käinud fotograaf Andres Putting rääkis, et majas oli ulualuse leidnud umbes 15 inimest, koer ja kaks kassi, kes pidid nüüd sealt lahkuma.

"Liinide kõige pikema maja juures seisis paar autot ja töömehed. Selgus, et tegemist on linna palgatud töömeestega, kes panid maja aknaid ja uksi kinni, et kodutuid ja narkomaane eemal hoida," kirjeldas Putting.

"Keskmine trepikoda oli veel avatud ja sealt hakkas inimesi välja tulema. Kodutud, kes omale majja elupaiga loonud pidid majast lahkuma," kirjeldas ta avanenud vaatepilti.

"Teisel korrusel korteris nr. 22 oli keegi Svetlana, kes väitis, et on seal juba 30 aastat elanud. Omal jõul oli tal tervislikel põhjustel raske liikuda. Toas vedeles veel paar-kolm purjus meest," rääkis Putting.

"Pildistasin maja nii seest kui ka väljast kui saabus Mupo patrull, kes teavitas joodikutest ning liikumispuudega naisest piirkonna sotsiaaltöötajaid. Kohale saabus ka politsei. Samal ajal lahkus majast umbes 15 inimest," lisas ta.

"Ühed narkomaanide-moodi tegelased pakkisid asju sinisesse Volkswagenisse. Nad olid ikka väga närvilised. Asju loobiti autosse jooksupealt. Hiljem kui maja edasi kontrolliti avastati esimesel korrusel korter, kus sees naine ja hundikoer. Ka neil tuli lahkuda," jutustas Putting.

"Arvatavate narkomaanide korterist avastati jalgrattatöökoda, mootorsaag, muruniiduk, videokaamera, ja veel palju asju. Kohale saabus ka kiirabi, kes Svetlanat abistas. Siis tuli veel üks politseipatrull ning sotsiaaltöötajad, kes hakkasid majast väljunud inimesi kirja panema ja nendele öömaja otsima," kirjeldas ta nähtut.

"Aknaid-uksi sulgevad mehed arvasid, et kuigi nad panevad maja kinni, murtakse juba täna öösel sinna sisse. Nokk kinni, saba lahti. Majast leitud tõenäoliselt varastatud kraami võttis politsei hoiule," rääkis Putting.