Sellest kolmandiku saab orkester "väljakutsena": eeldusel, et kogub mujalt sama suure summa toetustena.

Kolm fondi on juba lubanud aidata väljakutsele vastata: Andrew W. Melloni nimeline, Fred A. ja Barbara M. Erbi perefond ja Dresneri fond.

Paraku annavad nad kolmepeale ainult 3,5 miljonit dollarit – vastavalt kaks, üks ja pool miljonit – nii et osa on veel puudu.

1887. a tegevust alustanud Detroiti sümfooniaorkester on enne saanud ühelt perelt nii suure toetuse vaid korra (Fisherite poolt).

Davidsonid on sponsoreerinud DSO kodukandi-kontserte juba viimase seitsme aasta jooksul ja nendevaheline side ulatub kolme põlvkonna taha.

Davidsonid saavad lahkuse eest vastukingituseks Max M. ja Marjorie S. Fisheri muusikakeskuses William Davidsoni aatriumi.

Davidsoni fondi direktor ja juhtkomitee liige Ralph J. Gerson meenutab, et vanavanemad pidasid ikka muusikat tähtsaks ning viisid tema onu ja ema DSO noortekontsertidele, millest algas perekonna lembus orkestri vastu.

Seda sidet tugevdas William Davidsoni mehe sõprus Neeme Järviga, kes oli DSO peadirigent ajavahemikus 1990-2005.

DSO on kogunud tänavu 46,3 miljoni dollari (39,8 mln euro) jagu toetusi, kui Davidsoni väljakutse saab täidetud, siis 56,3 miljoni dollari (48,4 mln euro) jagu.