Ministeeriumis toimunud kohtumisel olid kõne all Saksamaa ja Eesti kultuurisidemed ning majanduspoliitilised suhted, sh Saksa investeeringud Eestis.

Eraldi teemana tuli kõne alla Saksa raudteefirma Deutsche Bahni (DB) huvi Eesti Raudtee enamusaktsiate ostu vastu. Saksa suursaadiku sõnul kaalub DB hetkel Eesti raudteesse investeerimise võimalust ja vastav otsus langetatakse 3-4 nädala jooksul. Kui otsus on positiivne, siis võetakse Eesti poolega ühendust, teatas Delfile majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Savisaar selgitas suursaadikule Eesti riigi positsioone raudtee erastamise küsimuses ning märkis, et see tehing on ebaõnnestunud. Samuti on riigi praegune 34-protsendiline osalus raudtee edukaks arendamiseks liiga väike.

Kui Eesti Raudtee enamusaktsiate valdaja osaühing Baltic Rail Services (BRS) pani oma osaluse müüki, siis teatas valitsus oma huvist kõnealused aktsiad tagasi osta ning tegi majandus- ja kommunikatsioonimisteeriumile ülesandeks alustada vastavaid läbirääkimisi. Puhkes vaidlus hinna üle ja see kestab siiani.

Savisaare sõnul on ostuhuvilisi mitmeid, nende seas ka riiklikke kosilasi, nt Soome Raudtee, kes tõsi küll, on nüüdseks pigem kõrvale tõmbunud. “Kuid meie oleme endiselt ostjad. Ja nagu selgub, on Deutsche Bahn ja Eesti riik selles küsimuses konkurendid,” märkis Savisaar.