„Üldiselt on finantssektori väljavaated pigem piiratud,“ ütles Saksamaa suurima panga juht. „Tulude kasvuväljavaade on piiratud nii hetkeolukorra poolt kui ka strukturaalselt.“

Paljud Euroopa pangad hävivad, kui nad peavad võtma vastu kahjumid hinnates kogu võlakirjapositsiooni turuhinda selle asemel, et kanda maha 21 protsenti nominaalist, mida pakub Kreeka valitsus Kreeka valitsuse võlakirjade osas, kirjutas aripaev.ee.

„On ilmselge, et paljud Euroopa pangad ei jää ellu, kui nad peavad hindama valitsuse võlakirjad turuhinda,“ ütles ta.

"Investorid ei küsi ainult selles, kas vastutavad isikud omavad vajaliku tahet kriisi ületamiseks, vaid ka seda, kas jätkub piisavalt aega ning kas vajalike ressursse jätkub," ütles 63aastane Ackermann. "Seni kuni jätkub ebaselgus, kas kokkulepe suudetakse kiiresti ja täielikult ellu viia, säilib turgude närvilisus."

„Olukord pankades on palju dramaatilisem, kui 2008. aastal," ütles Saksa valitsuse garantiiga pank KfWi juht Ulrch Schröder. „2008. aastal olid valitsused võimelised toetama pankasid. Nüüd ei ole see enam võimalik.“ Ta lisas, et ta ei tea ühtegi panka, mis oleks praeguses turuolukorras emiteerima seitsme-kuni kaheksa aastaseid võlakirju. Paljud riigid ei ole enam võimelised oma panku päästma, erinevalt sarnasest kriisist, kuna neil on oma defitsiidiprobleemid. "Pangad on ohutsioonis."